Primele schițe cu Skoda Kamiq: cel mai mic SUV din gama cehilor va fi prezentat în martie

de Daniel Popescu
Miercuri, 30.01.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Skoda a publicat primele schițe cu Kamiq. Cel mai mic SUV din gama constructorului ceh va avea blocuri optice duble, cu luminile de zi poziționate deasupra. Prezentarea oficială va avea loc la începutul lunii martie.

Cu numai o săptămână în urmă, Skoda a confirmat că noul SUV pe care îl va dezvolta în acest an ca versiune de serie a conceptului Vision X va purta numele Kamiq, același pe care cehii îl utilizează deja pentru un SUV de oraș lansat pe piața din China.

Producătorul de la Mlada Boleslav plusează acum cu două schițe care scot în evidență o serie de elemente de design. Una dintre caracteristicile de bază ale noului SUV este reprezentată de blocurile optice duble cu luminile de zi poziționate deasupra farurilor principale, ceea ce marchează o premieră pentru Skoda. În plus, grila lată de mari dimensiuni și spoilerul frontal accentuează aspectul de off-road al modelului.

"Pe noul nostru SUV de oraș Kamiq am implementat o configurație complet nouă pentru blocurile optice. Configurația cu două părți cu luminile de zi poziționate deasupra reprezintă o premieră pentru Skoda, oferă un aspect unic pentru Kamiq și reprezintă o altă interpretare a limbajului de design Skoda", spune Oliver Ștefăni, designerul-șef al Skoda.

De asemenea, schițele evidențiază garda la sol mai mare, jantele de mari dimensiuni și suprafețele netede ale noului SUV.

Acesta va fi și primul SUV european Skoda care va avea numele companiei inscripționat pe spate în partea centrală în locul logo-ului, așa cum se întâmplă deja în cazul noului hatchback compact Scala.

Prezentarea oficială a noului Skoda Kamiq va avea loc la Salonul Auto de la Geneva care va avea loc la începutul lunii martie. Cel mai probabil, cehii vor publica însă o serie de alte informații înainte de lansarea oficială.

Via Skoda

Comentarii (3)

  • kamik

    ...hmmm, numele asta. Nush' de ce, da' cred ca il cam vor schimba

    (pe langa design)
    2 5
  • @vianu: numele este batut in cuie. Toate SUV-urile Skoda noi incep cu K si se termina cu Q.
    Kodiaq
    Karoq
    Kamiq

    Stiu ca in romaneste suna apropiad de "cam mic" :)

    Cat despre masina, nu este altceva decat o Skoda Scala inaltata. Asta confirma ca Scala este o platforma mai mica decat Octavia & Golf, undeva un pic peste Fabia.
    5 0
  • Kamiq este un crossover de clasă mică fiind construit pe platforma MQB A 0 deci ar trebui să respecte rețetă de succes a producătorului si anume spațiu + portbagaj ok raportat la clasa de apartenență.
    Oricum din tripleta Arona, T-Cross, Kamiq modelul produs de Skoda va fi cea mai bună alegere. Si chiar comparativ cu modele din aceeași clasă a concurenței Kamiq va oferi multe posibilități de configurare si motoare ce se pot încadra în cerințele de eligibilitate ale programului Rabla, cu impozite mici si raport preț/ calitate imbatabil.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru