Primul SUV Aston Martin va avea doar motoare pe benzină: șeful companiei susține că “dieselul va muri până la urmă”

de Petre Barac
Marti, 10.04.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Primul SUV al britanicilor de la Aston Martin va fi oferit doar cu motoare pe benzină, deși fusese prezentat inițial ca un concept electric. Șeful companiei, Andy Palmer, a spus că “dieselul va muri pânâ la urmă”.

Aston Martin DBX, conceptul care a anunțat primul SUV de la Aston Martin, a debutat în 2015 în cadrul Salonului Auto de la Geneva.

Noul model va fi lansat oficial în 2019 sub numele de Varekai, potrivit unor informații neoficiale. Astfel, Aston Martin ar urma să continue tradiția numelor care încep cu V, după ce britanicii au lansat pe piață modele precum Vantage, Vanquish sau Valkyrie.

Șeful Aston Martin a spus că primul SUV al companiei va avea doar motoare pe benzină, fără diesel sau versiuni hibride plug-in, potrivit publicației Automotive News.

“Cred de mai multă vreme că speranța de viață a motorului diesel este limitată. Dieselul va muri până la urmă,” a declarat Andy Palmer, care a respins și posibilitatea ca SUV-ul Aston Martin să fie unul hibrid.

Modelul britanic ar urma să beneficieze de două motorizări pe benzină, respectiv un V12 turbo și un propulsor V8 turbo, acesta din urmă fiind oferit de Mercedes-AMG.

Primul SUV al companiei va fi produs în cadrul uzinei galeze din St Athan, acolo unde lucrările de construcție a fabricii sunt în plină desfășurare.

Primele prototipuri ale noului SUV vor fi disponibile până la sfârșitul acestui an.

Via Autonews

Comentarii (1)

  • Clique
    Suv-uri.. toată lumea acum face suv-uri, Lamboghini face suv, Ferrari face suv, Masserati face suv, Aston Martin face suv, RR o să scoată și ei un suv... really? Se observă că băieții de pe piața producătoare auto nu mai au idei, să creeze ceva mai diferit, să atragă publicul....
    3 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru