Motoare

Marti, 08 Noiembrie 2022 | Industrie

Renault și Geely vor înființa o companie pentru producția de motoare

Gigantul francez Renault a semnat un acord cu chinezii de la Geely pentru înființarea unei companii, în 2023, care se va ocupa cu dezvoltarea, producția și livrarea de motoare termice și hibride.
Joi, 10 Decembrie 2020 | Masini electrice si hibride

Volvo va începe producția de motoare electrice în Suedia: investiție de 70 de milioane de euro la uzina din Skövde

Volvo a anunțat că va începe să producă motoare pentru mașini electrice la uzina din Skövde (Suedia). Constructorul va investi circa 70 de milioane de euro pentru ca întregul proces de producție al motoarelor să fie făcut “in-house” până în 2025.
Miercuri, 18 Noiembrie 2020 | Masini electrice si hibride

Daimler: “Vom colabora cu Geely pentru dezvoltarea de motoare pentru mașinile hibride”

Daimler și chinezii de la Geely vor colabora în vederea dezvoltării unei noi generații de motoare cu ardere internă pentru mașinile hibride. “Cele două companii plănuiesc un motor modular foarte eficient,” a declarat un reprezentant Daimler.
Joi, 17 Septembrie 2020 | Masini electrice si hibride

General Motors vrea producție proprie de motoare și transmisii pentru mașini electrice: americanii pregătesc o serie de SUV-uri și pick-up-uri

General Motors vrea să aibă producție proprie de motoare și transmisii pentru viitoarele sale vehicule electrice. Americanii pregătesc mai multe SUV-uri și pick-up-uri electrice care vor fi lansate gradual începând de anul viitor.
Vineri, 17 Iulie 2020 | Industrie

Sărbătoare la Jaguar Land Rover: uzina din Wolverhampton a depășit borna de 1.5 milioane de motoare

Jaguar Land Rover anunță că uzina din Wolverhampton a depășit borna de 1.5 milioane de motoare Ingenium. Pe liniile de producție a intrat recent și noul propulsor diesel de 3.0 litri cu șase cilindri în linie.
Vineri, 06 Septembrie 2019 | Intern

Sărbătoare la Mioveni: uzina Dacia a atins o producție totală de 2 milioane de motoare TCe

Dacia sărbătorește atingerea unei producții de 2 milioane de motoare TCe la Mioveni. Prima generație de motoare TCe 90 a intrat în producție la Uzina Mecanică și Șasiuri în 2012.
Miercuri, 05 Decembrie 2018 | Industrie

Volkswagen spune că mașinile diesel și pe benzină vor începe să dispară după 2026: “Vom elimina gradual motoarele cu ardere internă”

Grupul Volkswagen estimează că era motoarelor cu ardere internă este aproape să apună, iar mașinile diesel și pe benzină vor dispărea treptat după anul 2026.
Marti, 30 Octombrie 2018 | Industrie

Ford a întrerupt o linie de producție la uzina de motoare din Bridgend timp de 5 zile: cererea este în scădere

Ford a anunțat întreruperea unei linii de producție la uzina din Bridgend (Marea Britanie) timp de cinci zile ca urmare a cererii scăzute. Acea linie produce motoare pentru Jaguar, care însă a oprit activitatea la o fabrică proprie pentru două săptămâni.
Luni, 17 Septembrie 2018 | Industrie

Kia ezită să investească într-o nouă generație de motoare diesel: coreenii așteaptă o stabilizare a “declinului motorinei”

Kia încă nu a luat o decizie cu privire la dezvoltarea unei noi generații de motoare diesel, în condițiile în care așteaptă ca declinul vânzărilor de mașini pe motorină să se oprească.
Vineri, 07 Septembrie 2018 | Industrie

Frankfurt va introduce restricții pentru motoarele diesel în centrul orașului: mașinile Euro 4 și mai vechi vor fi interzise din februarie 2019

Autoritățile din Frankfurt trebuie să interzică circulația anumitor mașini diesel și pe benzină în centrul orașului începând cu luna februarie 2019, cu scopul reducerii poluării, potrivit deciziei unei instanțe din Germania. La început, vor fi interzise mașinile diesel Euro 4 și mai vechi, precum și motoarele pe benzină Euro 1 și 2.
Duminica, 02 Septembrie 2018 | Industrie

O nouă dimensiune a scandalului Dieselgate: nemții ar fi manipulat emisiile și pe anumite motoare pe benzină de la Volkswagen, Audi și Porsche

Inginerii grupului Volkswagen le-ar fi spus anchetatorilor că anumite motoare pe benzină de la Volkswagen, Audi și Porsche ar fi folosit softuri de manipulare a emisiilor, asemănătoare celor din scandalul Dieselgate, potrivit presei din Germania. Un purtător de cuvânt de la Volkswagen a refuzat să comenteze informația, spunând că există o anchetă în desfășurare a autorităților.
Marti, 08 Mai 2018 | Industrie

Lotus se gândește să treacă la motoarele Volvo: britanicii folosesc deocamdată propulsoare oferite de Toyota

Lotus folosește în prezent motoare de proveniență Toyota, dar constructorul ia în calcul și alte posibilități pe viitor. Britanicii vor să profite de apartenența la grupul chinez Geely și, astfel, să utilizeze propulsoarele celor de la Volvo.
Îţi place Automarket? Fii prietenul nostru pe Facebook
Vineri, 20 Aprilie 2018 | Industrie

Mercedes ar putea furniza motoare către Volvo: nemții vor să cumpere o parte din acțiunile constructorului suedez

Grupul Daimler este gata să furnizeze motoare Mercedes celor de la Volvo și ar vrea să cumpere o mică parte din acțiunile constructorului suedez. Presa germană scrie despre posibilitatea cooperării dintre Mercedes-Benz și brandul Volvo deținut de chinezii de la Geely.
Vineri, 13 Aprilie 2018 | Industrie

Nemții pregătesc noi măsuri “dureroase” pentru motoarele diesel: “Clienții nu trebuie să sufere de pe urma greșelilor făcute de constructori”

Autoritățile din Germania au avertizat că producătorii auto precum Volkswagen sau BMW ar putea fi loviți de noi măsuri “dureroase” pentru motoarele diesel, cu scopul reducerii emisiilor. În același timp, nemții vor să protejeze locurile de muncă ale sutelor de mii de angajați din industria auto.
Marti, 10 Aprilie 2018 | Modele noi

Primul SUV Aston Martin va avea doar motoare pe benzină: șeful companiei susține că “dieselul va muri până la urmă”

Primul SUV al britanicilor de la Aston Martin va fi oferit doar cu motoare pe benzină, deși fusese prezentat inițial ca un concept electric. Șeful companiei, Andy Palmer, a spus că “dieselul va muri pânâ la urmă”.
Vineri, 30 Martie 2018 | Industrie

Autoritățile germane se tem că motoarele diesel vor fi interzise: “Trebuie să facem totul ca să împiedicăm acest lucru!”

Germania trebuie să facă tot ce poate ca să împiedice interzicerea motoarelor diesel, după cum a declarat noul ministru de Finanțe. Olaf Scholz a spus totodată că autoritățile locale trebuie să sporească investițiile în infrastructura pentru mașinile electrice.
Miercuri, 21 Martie 2018 | Industrie

BMW, suspectată de manipularea emisiilor în Germania: sediul nemților și o fabrică din Austria au fost controlate de polițiști

Sediul BMW din Munchen a fost controlat de autoritățile germane, în urma suspiciunilor procurorilor că producătorul auto ar fi folosit softuri ilegale care să manipuleze nivelul emisiilor, potrivit agenției Reuters.
Miercuri, 07 Martie 2018 | Industrie

Volkswagen anticipează “renașterea” diesel: "Clienții își vor da seama că aceste motoare pot fi prietenoase cu mediul"

Grupul Volkswagen estimează că, în curând, clienții vor începe din nou să cumpere mașini cu motoare diesel, în ciuda trendului global care arată vânzări în creștere pentru modelele hibride și electrice.
Miercuri, 07 Martie 2018 | Industrie

Toyota va renunța la diesel în Europa până la sfârșitul anului: japonezii vor oferi totuși diesel pe modele precum Land Cruiser și Hilux

Toyota va înceta vânzările de mașini cu motoare diesel în Europa, pânâ la sfârșitul lui 2018, după cum a anunțat șeful Toyota Europe, Johan van Zyl. Excepțiile de la această regulă vor fi modele precum Land Cruiser și Hilux.
Miercuri, 28 Februarie 2018 | Mediu

Italienii urmează exemplul nemților: Roma va interzice maşinile diesel în centrul oraşului din 2024

Roma va interzice accesul maşinilor diesel în centrul oraşului începând cu anul 2024, a anunţat primarul capitalei italiene, potrivit publicației The Guardian.

Tag-uri similare

Mercedes, Ferrari, BMW, Audi, Ford, Toyota, Porsche, Citroen, Fiat, Volvo
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru