Lotus se gândește să treacă la motoarele Volvo: britanicii folosesc deocamdată propulsoare oferite de Toyota

de Petre Barac
Marti, 08.05.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lotus folosește în prezent motoare de proveniență Toyota, dar constructorul ia în calcul și alte posibilități pe viitor. Britanicii vor să profite de apartenența la grupul chinez Geely și, astfel, să utilizeze propulsoarele celor de la Volvo.

Geely, brandul chinezesc care deține Volvo, a preluat anul trecut și 51% din acțiunile mărcii engleze Lotus, cu promisiunea că va accelera dezvoltarea noilor tehnologii și lansarea unor supercaruri. 

Prin urmare, Lotus a anunțat recent că va lansa două noi modele sportive în următorii doi ani și primul SUV al companiei în cel mult 4 ani.

Mai mult decât atât, britanicii vor să profite de apartenența la grupul Geely ca să își diversifice gama de motoare. În prezent, Lotus utilizează motoare de proveniență Toyota, dar constructorul se gândește serios la varianta în care să-și echipeze viitoarele modele cu propulsoare puse la dispoziție de Volvo.

Anunțul a fost făcut de șeful Lotus, Jean-Marc Gales. El spune că, în cazul în care Lotus va ajunge să folosească motoare Volvo, acestea vor fi modificate și adaptate dorințelor constructorului britanic.

Deocamdată nu există informații oficiale cu privire la ce tipuri de motoare Volvo ar putea să ajungă pe modelele Lotus.

Chinezii de la Geely au aprobat recent bugetul necesar pentru ca Lotus să vină pe piață cu două modele sportive până în 2020.

În plus, primul SUV Lotus va fi lansat în cel mult 4 ani.

Constructorul britanic vrea să ajungă la vânzări anuale de 3.000 de unități undeva în perioada 2021-2022. Anul trecut, Lotus a vândut circa 1.600 de mașini.

Via Autocar

Comentarii (3)

  • Arogantul
    o miscare foarte inteligenta, tinand cont ca
    1: Lotus face masini foarte usoare,
    2: volvo are un portofoliu un motor cu 4 cilindri ( deci el insusi usor si compact ) care scoate 367 de cai,
    3: acest motor pus pe o masina relativ grea S60, 1,8 tone, scoate 4,5 secunde pana la suta, deci pe un lotus ar cobora foarte aproape de 4 secunde.
    6 1
  • totusi, lotus inseamna si turatii ridicate..volvo pana la cat urca?
    0 1
  • Arogantul
    puterea maxima de 367 este atinsa la 6000 de turatii, nu stiu pana la cat duce dar ce stiu sigur e ca in modul sport plus, nu coboara sub 4000 de turatii, pe testate
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru