Frankfurt va introduce restricții pentru motoarele diesel în centrul orașului: mașinile Euro 4 și mai vechi vor fi interzise din februarie 2019

de Paul Cosma
Vineri, 07.09.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Autoritățile din Frankfurt trebuie să interzică circulația anumitor mașini diesel și pe benzină în centrul orașului începând cu luna februarie 2019, cu scopul reducerii poluării, potrivit deciziei unei instanțe din Germania. La început, vor fi interzise mașinile diesel Euro 4 și mai vechi, precum și motoarele pe benzină Euro 1 și 2.

Curtea Administrativă Federală din Leipzig a decis recent faptul că legea germană le permite administratorilor orașelor să interzică accesul mașinilor diesel în interiorul acestora. Conform dispoziției, orașele germane vor putea lua măsuri drastice independent de regulamentele naționale în vigoare.

Dispoziția a fost considerată una istorică de către presa germană. În cazul în care orașele vor decide să pună în aplicare decizia Curții, interdicția trebuie făcută gradual, în funcție de normele de emisii ale motoarelor. Orașul Hamburg a fost primul care a anunțat că va începe să implementeze imediat restricții pentru motoarele diesel, astfel încât să combată poluarea produsă de acestea.

Următorul pe listă va fi Frankfurt, după ce activiștii de mediu au obținut o decizie judecătorească prin care autoritățile sunt obligate să interzică anumite motoare diesel și pe benzină în centrul orașului.

Potrivit instanței, începând cu februarie 2019, mașinile diesel Euro 4 și mai vechi și cele pe benzină Euro 1 și 2 vor fi interzise în centrul orașului Frankfurt.

Totodată, din luna septembrie 2019 vor fi interzise și motoarele diesel Euro 5.

În această situație, autoritățile estimează că un sfert din mașinile din Frankfurt vor fi afectate de interdicție, la care se adaugă și problema numeroșilor navetiști.

În plus, instanța a decis că orașul Frankfurt trebuie să introducă mai multe măsuri de reducere a poluării, precum autobuzele electrice, costuri mai mari cu parcarea, dar și mai multe locuri de tip park&ride la marginea orașului.

Via Automotive News

Comentarii (1)

  • O veste buna pentru romanii care vor sa isi cumpere harburi, pardon, masini din Germania.
    15 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru