Renault și Geely vor înființa o companie pentru producția de motoare

de Alexandru Monenciu
Marti, 08.11.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Gigantul francez Renault a semnat un acord cu chinezii de la Geely pentru înființarea unei companii, în 2023, care se va ocupa cu dezvoltarea, producția și livrarea de motoare termice și hibride.

Grupul Renault a semnat un acord cu grupul chinez Geely pentru înființarea unei companii, în 2023, care se va ocupa cu dezvoltarea, producția și livrarea de motoare termice și hibride.

Potrivit noului parteneriat, cele două părți vor deține fiecare 50% din compania care va coordona 17 uzine producătoare de motoare și 5 centre de cercetare și dezvoltare pe 3 continente, cu aproximativ 19.000 de angajați. Noua companie va avea o capacitate totală de producție, anuală, de 5 milioane de motoare și transmisii.

Motoarele vor fi livrate, cel puțin inițial, către mărcile celor două grupuri, inclusiv Dacia, Renault, Geely, Volvo, Nisan, Mitsubishi, Lynk & Co și Proton.

Potrivit informațiilor oficiale, Uzina Mecanică de la Mioveni va rămâne în continuare Renault Mecanique Roumanie.

via Reuters

Comentarii (5)

  • Este aceiaşi mişcare ca a lui Ford şi GM

    Ford face o societate mixtă (41% cu 41%) cu Otosan Turcia şi trece Automobile Craiova pe această linie, iar Ford SUA concentrându-se doar pe full electrice.

    La Craiova vor fi poate şi micro hibride , poate PHEV sau rar EV doar dacă vor turcii.

    Renault la fel, trece tot ce e vechi, pe motoare termice pe societatea mixtă cu Geely, iar Renault rămâne în Franţa să devină full electric iar Dacia Piteşti cu ce vor chinezii.

    Este clar că, dacă Geely nu ne dă voie la ceva PHEV, EV maşinile vor fi doar pentru export - unde acest export nu va fi SUA, Europa, China ci restul lumii - unde se va bate disperată cu Dacia din Maroc şi alţi producători chinezi.
    6 4
  • Mircea Badea
    mda, exact ce ziceam. de teama sa nu-i extermine chinezii, incearca aliante..
    5 3
  • Colonelul
    Desteptii invata din greselile altora, prostii nici dintr-ale lor. Dati baetz tehnologie la chinezi si patiti ce-au patit nemtii cu gazele pe mana rusilor. Lumea se duce pe rapa pe mana noastra.
    7 3
  • @colonel
    in secolul asta isi luau singuri ce vroiau. sau inventau primii ca in cazul huawei..
    5 2
  • Am citit ieri un articol unde CEO RENAULT, spunea despre Dacia, ca este pepita lor de AUR, cu o marja operațională de peste 10% (10% = Daca bagi 100€, tu trebuie sa scoți 110€ după ce ai plătit tot inclusiv taxele, impozitele. Nu este așa, ca nu pare mult?!). Nu cred ca Renault va renunța la uzina din România si nici nu o va vinde lui Geely, vorbesc de partea de montaj. Mai mult, funcție de „succesul” electricilor vor fabrica si la noi, sunt sigur!
    Cu Geely vor face motoare termice. Nu știu de ce ne ambalam, nimeni in industria asta, nu mai rezista singur!
    3 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru