Kia ezită să investească într-o nouă generație de motoare diesel: coreenii așteaptă o stabilizare a “declinului motorinei”

de Paul Cosma
Luni, 17.09.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Kia încă nu a luat o decizie cu privire la dezvoltarea unei noi generații de motoare diesel, în condițiile în care așteaptă ca declinul vânzărilor de mașini pe motorină să se oprească.

Scăderea vânzărilor pentru mașinile cu motoare diesel i-a pus pe gânduri pe unii constructori auto, care vor să vadă o stabilizare a situației pentru a putea întocmi o strategie de viitor.

Coreenii de la Kia încă ezită să anunțe dezvoltarea unei noi generații de motoare diesel din motivul enunțat mai sus. Cu toate acestea, oficialii constructorului spun că perioada cea mai grea pentru diesel a trecut și că se așteaptă o revenire a clienților către acest combustibil.

Președintele Kia Europe, Ho Sung Song, spune că decizia de a investi în noile motoare diesel nu a fost luată încă și că nu este un proces cu un rezultat iminent.

Până să renunțe sau nu la motoarele pe motorină, Kia continuă să ofere propulsoare diesel pe modelele sale. Spre exemplu, noua generație Kia Ceed este disponibilă în România cu o motorizare diesel în versiunile de 115 și 136 de cai putere.

Via Autocar

Comentarii (5)

  • destul de buna gluma, numai ca noile modele (atat Ceed cat si Sportage) au un motor de 1.6 diesel care ei se lauda ca este complet nou, adica pot trage de el vreo 4-5 ani sa vada cum merge piata ...
    4 1
  • SIMPLE MINDS
    Daca asa stau lucrurile ,reprezinta o veste de salutat ,bazandu-ma pe un argument imbatabil care functioneaza chiar si in lumea auto:-)) :*Respectam prea mult opinia publica ca s-o mintim*.
    6 1
  • Un motor complet nou se dezvolta dupa 10 ani in medie, Kia are motoare diesel de generatie noua, deci nu trebuie sa se ingrijoreze, daca vanzarile vor fi satisfacatoare nu trebuie decat sa le actualizeze putin, putere, emisii, etc.
    6 1
  • mircea badea
    sa astepte ingroparea diesel mai degraba.
    3 1
  • unde au diesel de generatie noua? ca cele actuale au cel putin 6 ani!
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru