Primul SUV Seat va primi o versiune de performanţă: Seat Ateca Cupra va avea peste 300 CP

de Daniel Popescu
Vineri, 20.05.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Seat Ateca va primi o versiune de performanţă la Salonul de la Paris din octombrie, care va împrumuta numeroase elemente de la Seat Leon Cupra şi va avea 304 CP.

SEAT speră ca noul SUV Ateca să reprezinte secretul creşterilor de vânzări ale mărcii spaniole în acest an, însă constructorul din cadrul grupului Volkswagen vrea să profite şi de apetitul clienţilor pentru versiuni mai puternice.

Potrivit unor informaţii dezvăluite de publicaţia britanică Auto Express, Seat Ateca va beneficia de o versiune de performanţă care va fi prezentată publicului cu ocazia Salonului Auto de la Paris, care va avea loc la începutul lunii octombrie.

Seat Ateca Cupra va beneficia de un design mai agresiv, inclusiv printr-o uşoară schimbare de formă a grilei şi implementarea unor blocuri optice LED.

Din punct de vedere tehnic, Seat Ateca Cupra va beneficia de acelaşi motor de 2.0 litri disponibil pe Seat Leon Cupra, însă puterea acestuia va fi mărită la circa 304 CP pentru a compensa masa mai mare a SUV-ului, iar modelul va beneficia, cel mai probabil şi de tracţiune integrală.

Urmareste Automarket
Este de aşteptat ca numeroase elemente de interior prezente pe Leon Cupra să fie adaptate şi pentru viitorul Seat Ateca Cupra, inclusiv la nivelul volanului şi a pedalelor.
De asemenea, se anticipează că noua versiune de performanţă va beneficia şi de tapiţerie rosie pentru a ieşi în evidenţă în faţa concurenţei, dar şi de un ecran standard de 8 inch, în timp ce portbagajul ar urma să aibă o capacitate de 485 de litri.

Prin lansarea unei versiuni de performanţă, Seat speră ca Acaţe Cupra să fie mai atractiv pentru clienţi decât modele concurente precum Nissan Qashqai, Renault Kadjar sau Volkswagen Tiguan.

Via La Revue Automobile 

Comentarii (1)

  • Ioi ce m-am saturat de designul seat ,skoda via vw! si....mai sare la gatul lui qashqai! eu cred ca nu se va ridica nici macar la nivelul noului Tucson ca prestatie....
    @AM mai verificati-va si voi textele inainte de a le publica!...Acate Cupra... ce-i aia?
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru