Producţia europeană de Juke, Qashqai şi Leaf, în pericol? Viitorul fabricii Nissan din Marea Britanie depinde de Brexit

de Daniel Popescu
Marti, 09.08.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Nissan a dezvăluit că viitorul fabricii pe care o deţine la Sunderland, unde se produc modelele Juke, Qashqai şi Leaf, depinde de modul în care Marea Britanie va negocia ieşirea din Uniunea Europeană.

Decizia Marii Britanii de a părăsi Uniunea Europeană va avea efecte majore şi asupra industriei auto din această ţară, implicit pentru constructorii care deţin fabrici în Regatul Unit.

Întrucât o mare parte a producţiei este exportată în ţările UE, impunerea unor taxe vamale ar creşte semnificativ preturile maşinilor. Din acest motiv, Nissan a admis că viitorul fabricii pe care o deţine la Sunderland depinde de termenii negocierilor dintre Marea Britanie şi Uniunea Europeană cu privire la eventualele taxe vamale care vor fi percepute pentru schimbul de mărfuri. "Suntem destul de optimişti că, până la urmă, se va ajunge la un acord pozitiv pentru ambele părţi", spune Carlos Ghosn, CEO-ul Nissan.

Urmareste Automarket
Constructorul japonez susţine că fabrica sa de la Sunderland este cea mai mare uzină auto din Marea Britanie, iar aici lucrează în prezent 6.700 de persoane care produc anual circa 500.000 de unităţi.

Uzina este responsabilă de producţia europeană a unor modele populare precum Nissan Juke şi Nissan Qashqai, dar şi a modelului electric Nissan Leaf. De altfel, Nissan a investit peste 30 de milioane de euro în producţia de baterii pentru Leaf de la Sunderland, deşi intenţionează să vândă acţiunile de la compania de acumulatori pe care o deţine în parteneriat cu japonezii de la NEC. În plus, în ultima perioadă, Nissan a mărit şi producţia modelului Qashqai.

Constructorul nipon mai deţine în Europa o fabrică în Spania, unde produce modele precum  Pathfinder, Navara, Primastar, Atleon, Cabstar sau NV200, precum şi două unităţi de producţie în Rusia, la Togliatti şi St.

Petersburg.

Via Autocar

Comentarii (2)

  • Lb. romana
    Ce e ala acord pozitiv? Poate fi si unul negativ? Si atunci dezacordul ce mai este? Traducere de doi bani, specifica presei din Romania.
    11 1
  • Nicio problemă. Dacă nu le va fii convenabil acordul au soluția realocatii fabricii în altă țară UE. Dacă nu probabil vă scădea nu de auto din aceste modele...care este problema în fond, să se adapteze la noua realitate din UE
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru