Producţia modelului Mazda CX-5 a depăşit un milion de exemplare

de Dragoș Băltățeanu
Luni, 25.05.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mazda a fabricat un milion de exemplare ale modelului CX-5 în mai puţin de trei ani şi jumătate de la intrarea în producţie a SUV-ului compact japonez.

La sfârşitul lunii aprilie, Mazda a marcat fabricarea exemplarului CX-5 cu numărul 1.000.000. Acesta a ieşit de pe linia de asamblare din uzina Mazda de la Hiroshima, Japonia. SUV-ul compact japonez a atins această cifră în doar trei ani şi jumătate de la lansare. Singurul model din gama constructorului japonez care a ajuns la cifra de un milion de exemplare mai repede a fost Mazda3.

Mazda a profitat de creşterea apetitului pentru SUV-uri compacte pe continentul european şi lansat acest model la începutul anului 2012, când piaţa a început să dea semne de revenire. Este primul crossover compact produs de Mazda şi primul model care a inclus gama completă de tehnologii SkyActiv, precum şi designul Kodo. Mazda CX-5 a fost apreciată şi printr-o serie de premii primite în întreaga lume, inclusiv titlul de Maşina Anului în Japonia.

"Sunt încântat să văd că CX-5 ajunge la pragul de 1 milion de unități în numai trei ani și cinci luni", a declarat Masashi Otsuka, managerul de program CX-5.

"Aș dori să-mi exprim recunoștința față de oamenii din întreaga lume, care au apreciat și sprijinit CX-5. Suntem hotărâți să continuam consolidarea acestui model în viitor pentru a ne asigura că rămâne o alegere populară în rândul persoanelor cu un stil de viață activ și că va atrage mai mulți clienți."

Comentarii (2)

  • (sarcasm) Acest articol bate la fund orice om sceptic fata de Mazda.
    8 2
  • ma mir ca mazda face masini pt tarani, aka suv..crossover...
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru