Programul Rabla, versiunea pentru mașini de colecție: un Aston Martin ruginit a fost cumpărat cu 820.000 de euro

de Mircea Meşter
Marti, 28.06.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mașina pe care o vedeți în imaginea alăturată nu se află în cea mai bună condiție fizică, dar reprezintă o parte importantă din istoria Aston Martin, fiind primul model cu care Aston a participat în motorsport după cel de-al doilea Război Mondial.

Lumea colecționarilor de mașini clasice este una pe cât de restrânsă, pe atât de fascinantă. Iar dacă atenția publicațiilor auto din toată lumea se concentrează de obicei pe concursuri de eleganță și pe licitații la care sunt vândute mașini istorice impecabile restaurate sau păstrate în condiții impecabile, astăzi ne orientăm spre o mașină care la o primă vedere nu ascunde nimic interesant, dar care duce în spate o poveste excepțională.

Exemplarul Aston Martin DS Team Car din imagine a fost vândut în weekend-ul care tocmai s-a încheiat contra sumei de 679.100 de lire (aproximativ 820.000 de euro) la o licitație care a avut la Weekend-ul Vitezei de la Goodwood. Deși se află într-o stare de degradare avansată, mașina este foarte valoroasă pentru istoria mărcii Aston Martin, fiind primul model dedicat curselor auto după ce compania a fost preluată în 1947 de David Brown, cel care a dat inițialele seriei de modele DB, ajunsă astăzi la fabulosul DB11.

Esential 679.100 de lire a adunat exemplarul Aston Martin la licitația Bonhams de la Goodwood Festival of Speed.
Exemplarul din imaginile galeriei alăturate a participat la prima cursă de 24 de ore de la Le Mans desfășurată după cel de-al doilea Război Mondial și a terminat cea mai cunoscută cursă de anduranță a lumii pe locul al șaptelea la general și pe locul al treilea în clasa sa. Mai mult, sportiva britanică a reușit să termine pe locul al cincilea la general cursa de 24 de ore de la Spa Francorchamps, care a avut loc la două săptămâni distanță de cea de la Le Mans.

În plus, suma cu care a fost vândută această mașină a avut la bază faptul că mașina este singurul Aston Martin de curse care are sub capotă motorul de 2.0 litri dezvoltat de Sir Claude Hill, omul care a stat în spatele motorului de pe primele modele Aston Martin post-război.

Mașina vândută în weekend, în acțiune la Le Mans 1949.

via AOL

Comentarii (4)

  • Masinile legendare au valoare chiar daca sunt in stare execarbila. Daca era ca nou, probabil vb acum de multe milioane de euro !
    6 2
  • @Scorpionul.negru: Nu neaparat. Aceste masini arata mai bine, sunt mai apreciate si valoreaza mai mult daca sunt mai degradate si sunt unice, deoarece daca e ca noua, nu prea starneste interes. Mi-ar face placere sa lucrez la un astfel de model, dar din pacate nu o sa am niciodata aceasta sansa.
    1 4
  • O sa fie peste cati vani multe milioane, dupa ce-i restaurata
    3 2
  • Sa o dea la Remat sa-si ia logan
    3 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru