Raliul Dakar: Gyenes urcă pe 19 la general, Butuza lider la clasa maraton

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 10.01.2012
Cei doi români care concurează la Raliul Dakar la clasa moto continuă parcursul bun: Mani Gyenes a urcat pe locul 19 în clasamentul general, iar Marcel Butuza rămâne lider la clasa Maraton.

Pauza din ziua de duminică a fost de bun augur pentru cei doi motociclişti români din cadrul echipei Vectra Racing implicaţi în Raliul Dakar. Mani Gyenes a terminat pe locul 22 cea de-a opta probă specială, desfăşurată pe un traseu de legătură între localităţile chiliene Copiapo şi Antofagasta, şi a urcat astfel pe locul 19 în clasamentul general.

Între timp, coechipierul său Marcel Butuza rămâne lider în clasa Maraton, dedicată concurenţilor care nu schimbă deloc motorul pe parcursul raliului. El a terminat proba de luni pe locul 54 şi ocupa poziţia a 49-a în clasamentul general.

Peterhansel rămâne lider, Al-Attiyah pierde teren

Stephane Peterhansel este în continuare lider la clasa auto, însă avansul său în faţa principalilor săi rivali a scăzut simţitor. Francezul, care a câştigat de nouă ori Raliul Dakar pe două şi patru roţi, mai are un avans de şapte minute în faţa lui Robby Gordon şi Krzysztof Holowczyc, în timp ce Nani Roma este pe locul patru.

Speranţele lui Nasser Al-Attiyah de a-şi păstra trofeul cucerit anul trecut au scăzut şi mai mult după ce a întâmpinat noi defecţiuni tehnice la Hummer. Qatarianul, care îşi propusese să câştige minim şapte minute pe zi în faţa lui Peterhansel, a pierdut trei minute şi are de recuperat un deficit de 45 de minute cu numai şase probe speciale înainte de final.

Raliul Dakar - Rezumatul celei de-a nouă probe speciale:

Raliul Dakar - Clasament general după nouă probe speciale:

 1.  Stephane Peterhansel  Mini         20h05m15s
 2. 
Robby Gordon Hummer + 7m36s 3. Krzysztof Holowczyc Mini + 7m48s 4. Nani Roma Mini + 12m27s 5. Giniel de Villiers Toyota + 37m45s 6. Nasser Al-Attiyah Hummer + 45m25s 7. Leonid Novitskiy Mini + 1h07m33s 8. Carlos Sousa Great Wall + 1h23m29s 9. Lucio Alvarez Toyota + 2h04m15s 10. Erik van Loon Mitsubishi + 2h19m04s

Comentarii (2)

  • ai nostri ca brazii
    misto asta! butuza i-a cumparat lui Mani alt motor ca sa castige el clasa pe care o castiga Mani de fiecare data. acest asfaltator portocaliu a compromis cam tot insemna mitul Dakar in Romania. pacat. in rest, BRAVO MANI !!!! CHAPEAU!!
    1 0
  • Adrian
    Declaratii "inteligente"
    Motocicletele sunt aceleasi inca din 2009, asa ca eu zic sa nu mai vorbesti daca nu stii. Butuza este sponsorul lui Gyness in Dakar si al tuturor celor de la Vectra Racing in campionatul intern, nici o-data nu a pus problema de bani, eu la REA am fost cu motocicleta de nici 5000 de euro si cei de la Vectra aveau motociclete care ajungeau si la 25.000 de euro... Marcel nu a pus accept pe bani si doar pe performanta, este adevarat si imagine... dar nu poti spune in nici un caz ca succesul lui Butuza este datorita motocicletei lui care ar fi superioara celei a lui Mani fiindca el nu a concurat in raliul ala doar cu Mani!!!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru