Range Rover Evoque va alerga în Dakar cu un motor diesel de la BMW

De Sebastian Toma
Publicat Luni, 26.09.2011
Primul Evoque de competiţie va utiliza un motor diesel de la BMW. Unitatea va dezvolta 271 CP şi 650 Nm şi va angrena cele patru roţi printr-o cutie automată ZF cu şase trepte.

Prima echipă profesională de Dakar din Marea Britanie, Exite Rally Raid, a anunţat că va alerga pe un Range Rover Evoque în celebra competiţie. Modelul este echipat cu un motor diesel de origine BMW, care dezvoltă 271 CP şi 650 Nm. Unitatea este cuplată unei transmisii automate ZF cu şase trepte, care angrenează cele patru roţi echipate cu anvelope BF Goodrich de deşert. Cele trei modele de competiţie de RaBe Race Cars vor fi conduse de Martin Rowe, Andrew Coley şi John Hardy.

Versiunea de competiţie a lui Evoque are o masă de 1.900 kilograme şi se bucură de o suspensie reglabilă de la Riger. Rezervorul de carburant are o capacitate de 260 de litri, ceea ce ar trebui să-i ajute pe piloţi în cele 14 zile şi cei 9.000 de kilometri ai cursei. Proiectul este în lucru de ceva vreme, dar nu există încă imagini cu modelul de competiţie, cele prezentate de Autocar fiind doar renderizări computerizate.

Ediţia 2013 a Raliului Dakar va avea loc în America de Sud. Raliul Dakar a fost câștigat în 2011 de qatarianul Nasser Al-Attyiah, pilotul Volkswagen aflându-se la prima victorie în cea mai importantă competiție rally-raid din lume. Acesta a plecat în ultima etapă cu un avans considerabil, de 48 de minute în fața coechipierului Giniel de Villiers, și a reușit chiar să mărească diferența pe parcursul celor 150 de kilometri finali care au făcut legătură între Cordoba și Buenos Aires.

Marele învins al competiției din acest an este însă Carlos Sainz, câștigătorul de anul trecut pierzând pe rând locurile întâi și al doilea după ce a făcut câteva greșeli majore în ultima săptămână a competiției. Cu toate acestea, Saiz s-a clasat la final pe locul al treilea, completând astfel podiumul format în întregime din piloți ai echipei Volkswagen.

Via | Autocar

Comentarii (1)

  • interesant!!!
    Adoptarea acestei motorizari spune multe despre capacitatile celor de la Range Rover!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru