România are încă 29 de kilometri de autostradă: s-a deschis circulația pe tronsonul Aiud - Turda de pe A10. Viteza maximă este 120 km/h

de Daniel Popescu
Miercuri, 01.08.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Circulația pe loturile 3 și 4 ale autostrăzii A10 Sebeș - Turda dintre localitățile Aiud și Turda a fost inaugurată în această săptămână după recepția finală a lucrărilor. Viteza maximă este de 120 km/h.

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunțat că a recepționat la începutul acestei săptămâni două loturi de autostradă de pe A10 Sebeș - Turda, la peste doi ani după termenul inițial de finalizare a lucrărilor.

Astfel, șoferii pot circula acum pe lotul 3 al autostrăzii, cu o lungime de 12.45 kilometri, situat între localitățile Aiud și Mirăslău (km 41 - km 53), precum și pe lotul 4 cu o lungime de 16.3 kilometri poziționat între Mirăslău și Turda (km 53 - km 70).

În total, cele două loturi de autostradă au 29 de kilometri și se alătură astfel rețelei de autostrăzi aflată deja în exploatare.

"Se circulă pe 29 de km din Autostrada Sebeş – Turda. Loturile 3 şi 4 au fost recepţionate astăzi. Comisia de recepţie la terminarea lucrărilor a inspectat şi analizat lucrările executate în cadrul acestor două loturi. Comisia a admis realizarea Recepţiei şi a fost semnat Procesul Verbal de Recepţie la terminarea lucrărilor", precizează CNAIR într-un comunicat de presă.

Un aspect important pentru șoferi este că viteza maximă permisă pe această porțiune de autostradă este de 120 km/h, cu 10 km/h mai mică decât pe celelalte autostrăzi din România.

Autostrada A10 Sebeș - Turda are o lungime totală de 70 kilometri și, după finalizarea primelor două loturi, va asigura o legătură directă între autostrăzile A1 Orăștie Sibiu și A3 – Gilău-Câmpia Turzii.

Via CNAIR

Comentarii (5)

  • Hunter
    Urmeaza primele stiri de senzatie de genu: "Iata cu ce viteza a fost prins pe (ciotul) de autostrada un vitezoman, cu bolidul sau".....si cel mai probabil va fi un nene cu un Logan care a ajuns la 140 ca poate omu chiar se grabea (vorba vine grabit la o viteza de genu, in secolul 21, in alta tara mai normala ca cea a noastra).
    14 8
  • Marius
    De ce doar 120? care ii explicatia pentru aceasta limitare!
    11 5
  • @Marius

    sare asfaltul.... e foarte aderent si se lipeste de cauciucuri, ajunge sa se acumuleze pe sub masina si ajungi cu el pe'acasa. Tu poti risca sa mergi cu peste 120 dar te amendeaza astia pentru decopertare ilegala si furt din bunul obstesc

    PS ciot ne-ciot imi aduc aminte ca am avut drept presedinte unul de era primar si spunea ca noua, Romaniei, nu ne trebuie autostrazi. O bashina...
    11 5
  • 'Chinezul
    Este un drum expres, pentru asa ceva s-a primit aprobare de la UE, in 2016! Altfel ramaneam cu drumul national facut de suedezi care lega Oradea de Sibiu , parca prin 1918, pietruit!
    Se tot chinuie romanul sa lege Clujul de capitala Romaniei printr-o autostrada, dar e greu, mai ales de trecut Carpatii!!! cu o autostrada! Albanezii taie muntele facand autostrada spre Kosovo, mai ceva ca in Croatia, au vant de la turci si SAM!
    Vom vedea ce vom lega mai intai, Clujul de Bucuresti sau Tg. Mures de Budapesta?

    Drumuri bune la toata lumea!

    P.S. Se stia de la inceput ca desi e proiectata, executata si aprobata la 120km /h , se va circula la viteza de 130km/h!!!
    15 0
  • vw s-a apucat de facut carnati
    29 km !! atat poate sistemul comuist din tara asta...si castiga alegerile mereu.
    13 6

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru