S-a deschis sezonul rachetelor mini: Smart lansează versiuni Brabus pentru toate modelele din gamă

de Bogdan Mirică
Miercuri, 27.04.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Smart a lansat oficial versiuni Brabus pentru toate modelele din gama sa. Fortwo, Fortwo Cabrio și Forfour devin astfel niște mici rachete.

După o serie îndelungată de teasere și imagini spion, Brabus și-a pus în sfârșit amprenta asupra modelelor Smart. Debutul mondial s-a consemnat în cadrul Salonului Auto de la Beijing, unde Smart a expus versiunile Brabus ale tuturor modelelor existente în gama sa actuală: Fortwo, Fortwo Cabrio și Forfour.

Toate cele trei modele primesc versiunea de performanță dezvoltată de tunerul de casă și se bucură de un look sportiv și multă putere sub capotă.

Pentru mai multe resurse, Brabus a modificat agregatul pe benzină de 0.9 litri, cu trei cilindri, împrumutat de la Grupul Renault-Nissan-Dacia. Tunerul a stors 109 cai putere și 170 de Nm pentru toate cele trei modele, reușind să le imprime performanțe bune pentru acest segment.

Așa se face că Smart Fortwo Brabus și Fortwo Cabrio Brabus accelerează de la 0 la 100 de km/h în doar 9.5 secunde. În cazul lui Forfour Brabus, accelerația se face în 10.5 secunde, însă acest model are și o viteză maximă mai mare, adică 180 de km/h, față de 165 de km/h, în cazul fraților mai mici.

Esential 109 cai putere oferă noile versiuni Brabus.
180 de km/h este viteza lui Smart Forfour Brabus.
9.5 secunde sunt necesare pentru ca Smart Fortwo Brabus să ajungă la 100 de km/h.
Aportul de putere nu este singura modificare de care se bucură modelele Brabus.
Acestea au primit și o suspensie specială, cu 20% mai rigidiă, un ESP cu comportament special și o direcție senzitivă, care oferă un feedback îmbunătățit. Nu a fost uitată nici cutia Twinamic, cu șase rapoarte, care are acum un răspuns mult mai bun și are chiar o funcție Race Start care optimizează rapoartele pentru o plecare de pe loc rapidă. Cu alte cuvinte, este un fel de launch-control, denumit altfel. Nu în ultimul rând, sistemul de evacuare a fost și el optimizat de Brabus.

La nivel estetic, toate modelele Brabus adoptă sigla tunerului și vin cu elemente de caroserie noi, un deflector posterior mat, evacuări cromate duble și jante Monoblock IX, din aliaj ușor, cu finisaj argintiu și dimensiuni de 16 inch pe față și 17 inch pe spate. În cazul lui Forfour, toate jantele sunt de 17 inch. Indiferent de opțiune, anvelopele poartă semnătura Yokohama.

La interior, clienții vor primi scaune îmbrăcate în piele Nappa, cusături gri, un instrumentar de bord Brabus îmbrăcat în piele, covorașe Brabus, inserții speciale, scaune încălzite și iluminare LED.

Noile modele Smart modificate de Brabus vor ajunge pe piața din Europa începând cu luna iulie a acestui an.

Comentarii (12)

  • Brabus imi tuneaza si mie motorul de pe Clio daca le bat la usa?
    Bravo lor ! Le-a iesit schema. E de succes Smartul si vine in 1.000 de posibilitati: cine vrea electric, isi ia full-electric. Slava Domnului am vazut destule prin Italia cand am fost ultima data.
    18 11
  • ...Racheta cu 165 km/h la 109 CP? Cam hiperbolica afirmatia, cind mini-uri banale reusesc asta cu 70-75 CP.
    Nici cei 180 km/h ai Forfour-ului Brabus nu inseamna mai nimic, aceeasi viteza fiind atinsa de ultima versiune a "cutiei" VW-Up cu doar 90 CP (si accelereaza mai bine - 10 s de la 0-100 km/h.)

    De preturile astronomice ale noilor jucarele Smart nu mai zic nimic (pina la + 25.000 euro), fiindca oricum vor fi cumparate de amatorii cusaturilor funky, LED-urilor etc.

    Lifestyle-ul sa traiasca deci, dar tot ramin cu regretul disparitiei Roadster-ului (2007), singura reusita reala a Smart-ului - doar parerea mea, evident.
    18 15
  • @Kirotractor
    Daca pentru tine "mai bine" inseamna 10s (Up) in loc de 9.5 Fortwo...
    Si nu-mi baga Forfour in fata, ptr ca VW -ul de care vbesti are 3 portiere!
    ++Scuteste-ne cu fisele tehnice masluite de la Vw, te rog frumos!
    12 14
  • Dupa cum zice Mircea Mester
    "Mai-mai s-avem încredere de acum înainte în toate cifrele. Și nici nu te simți mințit. Deloc."
    9 9
  • Desi n-ar merita sa-ti raspund, mestere troll, :-) hai sa te hranesc un pic din mila crestineasca... de Pasti.

    EXACT la Up-ul cu 4 USI ma refeream deci, cel cu motorul 1.0 TSI turbo de 90 CP recent introdus - de care nu ma mir ca n-ai habar.
    ...Iar daca pentru tine nu inseamna nmic 0-100 km/h in 10,0 s loc de 10,5 s "scosi" de Smart-ul Forfour cu 19 CP, adica 22% IN PLUS fata de VW Up, atunci chiar esti oligofren, amice.
    13 7
  • @K, este o masina care are legătură si cu Renault. La ce fel de comentarii te asteptai de pe acest site?
    12 4
  • Oh da, momentul potrivit de ridicat Volkswagen in slavi de 2... (ce sunteti voi?) , la o stire cu Smart.

    PS: tractorVW esti pe dinafara... are 3 usi si 10 secunde :)
    http://www.automarket.ro/masini-noi/volkswagen/up-facelift-3821/
    6 9
  • intrebarea e la ce sa ne asteptam noi de la unul care are o broasca vw beetle, cum e Laurelfrecatel?
    3 10
  • BoSS, ti s-a terminat parfumul frantuzesc? Cam pute.
    Si la ce sa va asteptati voi (chiar, care voi?)... poate la acelasi lucru la care se asteaptam (noi :)) ) cand se ridica in slavi orice este legat de Renault si nimeni nu trebuie sa (va :)) ) contrazica. Pentru ca nu stie ce vorbeste, normal.
    Apropo, VW Up! are dinamica mai buna din motor mai slab. Fie ca va convine sau nu. Si acum poftiti la jignit. Sunt imun la de-astea din partea... voastra. :)))
    9 2
  • @LauCalin
    Mda, pute. Foarte "elegant". Asta apropo de jigniri.
    Nu esti imun si nu cred ca dovedesti nimic cu asemenea comentarii.
    E pura ipocrizie.
    1 11
  • Stiind cu cine am de-a face nu pot decât sa-ti urez spor la pupat teava de esapament la toate masinile care au legatura cu Renault. Faci asta de ani de zile pe aici. Asa ca, acuzatiile tale la adresa mea si comentariile tale, nu fac decât sa confirme o falsa senzatie de superioritate de care dai dovada. Ramai asa. Sunt oameni de aici mult mai interesanti, care daca ar spune ca sunt ipocrit, m-ar afecta. Diferenta este ca ei nu sunt clone ca sa para mai multi. Pentru ca se vede asta mereu ;) Si tu îmi spui mie de ipocrizie. Ok, continua. :)))
    6 1
  • @MIhai: M-am lamurit, daca iei niste poze aleatorii pentru presa drept "exclusivitate pentru versiunea cu doua usi" motorul turbo 1.0 TSI al VW-ului Up facelift .

    Egal daca ai insa max. 16 ani (sau mai degraba mintea unuia de 8-9 :-)), ti-ar fi utila intelegerea maximei: "Daca ai fi tacut, ai fi putut lasa macar impresia ca nu esti prost"...
    8 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru