Seat a prins gustul SUV-urilor: Arona se numește viitorul crossover care va lupta cu Nissan Juke și Peugeot 2008

de Bogdan Mirică
Luni, 03.10.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Președintele Seat a confirmat numele unui viitor SUV de mici dimensiuni, programat să debuteze anul viitor. Acesta se va numi Arona și se va bate cu Nissan Juke.

Salonul Auto de la Paris a consemnat și o serie de anunțuri importante, nu doar premiere mondiale surpriză. SEAT a prins curaj după lansarea lui Ateca și promite un nou SUV foarte curând. Numele său va fi Arona și a fost anunțat deja de Luca de Meo, șeful Seat.

Denumirea este preluată de la un mic oraș al insulei spaniole Tenerife, dar și după un altul din zona Piemont a Italiei, pe malul lacului Maggiore. Noul Seat Arona va fi un SUV de dimensiune mică, bazat pe platforma MQB A0 a viitoarei generații Ibiza, furnizată bineînțeles de părintele Volkswagen.

Crossover-ul subcompact va încerca să fure din clienții unor modele de succes cum sunt Nissan Juke și Peugeot 2008, iar în gama Seat va fi poziționat sub Ateca, dar cu ceva mai mult spațiu interior decât Ibiza.

Chiar dacă, asemeni lui Ateca, intră într-un segment extrem de fierbinte, avem ingredientele necesare.

Luca de Meo
președinte executiv Seat
Odată cu anunțarea numelui, Luca de Meo a lansat și o serie de premize curajoase.
Viitorul Arona ar urma să fie unul dintre cele mai bune crossovere din segment. Asta pentru că are la bază platforma Grupului VAG, iar asta îi oferă acces la o gamă variată de tehnologii, motoare eficiente, sisteme de siguranță de ultimă oră și setări dinamice superioare celorlalte modele din segment.

”Seat va avea cea mai bună sau una dintre cele mai bune oferte din segment. Accesul la noua platformă ne va ajuta. Va fi o poveste frumoasă pentru Seat. Ibiza a fost mereu coloana vertebrală a brandului nostru, iar acum va avea parte de cea mai potrivită fundație pentru un nou succes. Implicit, și Arona va avea parte de același lucru. Chiar dacă, asemeni lui Ateca, intră într-un segment extrem de fierbinte, avem ingredientele necesare”, a declarat Luca de Meo.

Când parchez toate cele patru mașini ale noastre una lângă cealaltă văd o familie, Când ai între 1 și 2% din piața europeană ai nevoie de consistență, nu de modele individuale pe care nu le poți recunoaște

Luca de Meo
președinte executiv Seat
Deși nu a oferit prea multe informații despre model, președintele Seat a lăsat să se înțeleagă că viitorul Arona va avea un design apropiat de fratele mai mare Ateca.
A și încercat să explice această viitoare similaritate. ”Când parchez toate cele patru mașini ale noastre una lângă cealaltă văd o familie, Când ai între 1 și 2% din piața europeană ai nevoie de consistență, nu de modele individuale pe care nu le poți recunoaște”, a concluzionat oficialul.

De producție se va ocupa tot uzina Seat din Martorell, iar proiectarea și designul se vor face de asemenea în Spania. Debutul oficial este programat pentru anul 2017, tot atunci când spaniolii vor dezvălui publicului alte două noi modele: faceliftul lui Leon și o nouă generație Ibiza, a cincea la număr.

via autocar

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru