Skoda Octavia nu va renunța la motoarele mici: "Noua generație va reprezenta o alegere inteligentă"

de Daniel Popescu
Luni, 07.01.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Skoda a confirmat că noua generație Octavia va utiliza în continuare motorul pe benzină de 1.0 litri și 115 cai putere, întrucât modelul va reprezenta o "alegere inteligentă" pentru "oameni normali".

Skoda pregătește o nouă generație pentru Octavia, modelul cu cele mai mari vânzări la nivel global pentru constructorul de la Mlada Boleslav.

O serie de imagini apărute în vara anului trecut cu o versiune de teste camuflată au indicat deja faptul că noua generație va renunța la controversatele blocuri optice duble introduse pe Octavia facelift.

Din punct de vedere tehnic, oficialii Skoda au confirmat că noua Octavia va fi disponibilă în continuare cu motorul pe benzină de 1.0 litri și 150 de cai putere, în ciuda unor speculații că cehii ar putea renunța la acesta.

"Nu vom renunța la motoarele mici. Nu suntem premium. Octavia va fi o mașină normală pentru oameni normali, o alegere inteligentă", a declarat Christian Strube, membru în consiliul de administrație pentru dezvoltare tehnică în cadrul Skoda.

Potrivit unor informații anterioare, gama de motorizări va include și o unitate diesel TDI cu capacitatea de 1.5 litri, dar și versiuni mild-hybrid și plug-in hybrid.

În plus, vor apărea o serie de dotări moderne împrumutate de la noul model Scala, care a fost prezentat în luna decembrie ca înlocuitor pentru Rapid Spaceback.

"Octavia este dezvoltată pe platforma MQB, iar asta ne oferă noi posibilități. Putem îmbunătăți viitoarea Octavia la fel cum am îmbunătățit Scala", a adăugat Strube.

Noua generație Skoda Octavia este așteptată în a doua jumătate a anului, iar lansarea pentru public va avea loc cel mai probabil cu ocazia Salonului Auto de la Frankfurt din luna septembrie.

Via Auto Express

Comentarii (8)

  • mircea badea
    cu mentiunea ca dieselul nu e pt oameni normali ci pt manelisti. :)
    12 17
  • "pt. oameni normali "...hmm...cam foarte evaziv si generalist targetul cehilor , dar ma-ntreb daca comentatorul de mai sus crede ca face parte din acel target !! Chintesenta si concluzia tuturor discutiilor de pe-aici in acceptiunea dansului este ca diesel = manelisti ...si nu orice ci OCTAVIA diesel = manelisti !!! Deci ma gandesc ca eu sunt exceptia de la regula daca conduc una si totusi imi place sa ascult Maiden...!?
    11 2
  • Eu nu înțeleg de ce nu spun adevărul: cu motoare mari nu mai ies in norme de poluare. Apoi baga pastila cu hibrid o alta minciuna de nivel mondial.
    După mine fiecare sa-si tina troacele in tara de origine, adică eu client daca eu vreau mașină noua, trebuie cu motor mic si hibrid.
    5 3
  • @pipo: las sa fie clientii de Diesel manelisti. :D Eu ma bucur sa am cuplu si consum mic, fiabilitate imposibil de depasit de orice alta tehnologie actuala si un "rontzait" specific pe care am inceput sa-l iubesc in timp. Las sa fie metrosexualii incantati de masinile lor cu baterii. Pe mine ma lasa rece :)
    8 9
  • @PMC : e parerea ta , cu rare ocazii mie nu-mi plac extremele , sa-nteleg ca dupa tine cine nu are diesel e ...metrosexual !? Ar trebui trecut la dex : Metrosexual = individ modern, in pas cu moda,...si fara masina diesel !!! Mda..no comment ! Si nici cu "ronntzaitul" nu m-ai nimerit sincer, de fapt e unul din lucrurile pe care-l urasti in timp la un diesel fiindca se accentueaza.
    7 3
  • Pai ce alegere inteligenta bre . Costa mai mult decat suratele de grup la o calitate nu prea . Cand ai pretentii sa ceri pe o Octavia cat cer altii pe un SUV decent (crossland X sau Sportage) sau chiar mai mult si sa pui motor de 1.0 de la 16000Eur , consider ca jigneste inteligenta . Aia e japca .
    5 3
  • @pipo: n-ai inteles absolut nimic din ce am scris. Nicio iota. :) Hai noroc! O sa ai nevoie :)
    2 2
  • @PMC : merci, orice om are nevoie si de noroc in viata. Trecand peste sarcasmul tau nu foarte discret si amintindu-ti ca eu nu am apelat la asta, deduc din tonul tau ca te-ai suparat. De ce ? Poate ar trebui sa explici ce anume nu am inteles eu din textul tau de mai sus sau ce ar fi trebuit sa inteleg. Dar sigur nu o sa ma convingi ca trebuiesc puse etichete celor care folosesc diesel sau electrice.
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru