Skoda Octavia va primi ceasuri de bord digitale: opțiunea este împrumutată de la Karoq și costă circa 350 de euro

de Daniel Popescu
Luni, 12.02.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Skoda Octavia poate fi achiziționată în Cehia cu ceasuri de bord digitale pentru circa 350 de euro, potrivit datelor disponibile în configuratorul mărcii. Un anunț oficial pe marginea acestui subiect este așteptat în martie.

La finalul anului trecut, Karoq a devenit primul model al mărcii Skoda care poate fi comandat cu ceasuri de bord digitale, iar acestea vor fi împrumutate acum și de Octavia.

Potrivit unor informații disponibile în configuratorul Skoda destinat pieței din Cehia, clienții au acum posibilitatea de a înlocui ceasurile analogice cu ceasuri de bord digitale, pentru un preț de 8.900 de coroane, echivalentul a circa 350 de euro.

Până în prezent, Skoda nu a anunțat public disponibilitatea instrumentarului de bord digital, însă cel mai probabil noutatea va fi prezentată oficial la începutul lunii martie, cu ocazia Salonului Auto de la Geneva.

Cel mai probabil, ceasurile de bord digitale vor avea același design și funcții similare cu cele de pe Karoq, în cazul căruia noul instrumentar de bord digital îi oferă șoferului patru moduri de personalizare: Classic, Digital, Infoprofile și Reduced. Fiecare dintre acestea schimbă designul, forma și așezarea elementelor de bază care apar în fața șoferului în funcție de preferințele acestuia.

Evident, noua zonă digitală a ceasurilor de bord este împrumutată de Skoda din Grupul Volkswagen, aceasta debutând acum patru ani sub numele Virtual Cockpit pe Audi TT.

De atunci, instrumentarul digital și-a făcut loc în gamele accesibile ale mărcilor grupului, coborând în gama Volkswagen până pe Golf și pe noua generație Polo, prezentată de asemenea în cursul anului trecut.

Via Motor1

Comentarii (8)

  • Cand scapa de farurile alea hidoase???
    19 12
  • Anonim
    Skoda este mai echilibrata la pret raportat la ce ofera fata de WV .
    20 4
  • andrei
    e si firesc, dat fiind ca e si mai slaba calitativ. dar ca raport pret/calitate e clar mai buna ca un golf. e si mai spatioasa. dar daca o analizezi bucata cu bucata intelegi de ce e mai ieftina. niste compromisuri trebuiesc facute.
    8 6
  • someone
    avand in vedere faptul ca vw a decis sa mareasca pretul componentelor tehnice oferite celor de la skoda, avand in vedere ca vw vrea sa mute in germania o parte din productia skoda, spune multe despre amenintarea skoda catre modelele vw concurente.
    normal ca exista compromisuri, dar cumparatorii le trec cu vederea si prefera sa se concentreze pe atuuri
    8 4
  • Este o mașină onestă cu un raport preț/calitate/tehnologie corect. Este foarte aproape de Golf dpdv calitativ cu care nici nu trebuie comparată concurența directă de la VW fiind Jetta ( care a pierdut lupta cu Octavia fiind retrasă din Europa ) peste care este din toate dpdv ( atât tehnologic cât și calitativ ) Raportat la subiectul design ( mai precis la faruri ) este o chestiune de gust ( nicidecum hidoasă cum scrie cineva pe aici ) dar realitatea arată că modelul are mulți clienți și cred că și generația viitoare va rămâne pe primul loc la sedanuri compacte.
    10 1
  • @Coco Corect, insa Octavia e de fapt hatchback deghizat in sedan. Portbagajul nu se deschide ca in cazul unui sedan ci exact ca la un hatchback.

    De altfel si presa de specialitate o clasifica la hatchback-uri. Sedanul celor de la Skoda e Rapid.
    1 3
  • @Coco Rapid pe piata europeana e tot hatchback, e sedan doar pe piete ca cea indiana.
    2 1
  • Hmm..suna tentant intradevar . Sa poti schimba/personaliza layout-ul ceasurilor de bord.. Dar pe de alta parte parca nu prea se potriveste cu nimic din restul interiorului, nu e nimic prea high tech la interiorul Octaviei. Design-ul interior e bazat doar pe simplitate si functionalitate si as zice ca un asemenea element digital nu prea-si gaseste locul la acest model deocamdata. Dar ma rog, recunosc ca ar fi greu sa iau o decizie daca ar fi sa aleg aceasta optiune.
    0 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru