Skoda Superb ar putea primi o variantă sportivă care să nu se numească vRS

de Sebastian Toma
Vineri, 09.01.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Skoda va lansa o nouă generaţie a lui Superb în luna februarie, iar reprezentanţii mărcii afirmă că pregătesc şi o variantă mai sportivă. Contrar tradiţiei, aceasta nu va purta denumirea vRS.

Skoda Superb va primi a treia generaţie în luna februarie a anului curent, iar oficialii mărcii din Cehia anunţă şi debutul unei variante sportive acestui model. Vorbim despre o variantă care încă nu a primit aprobarea finală, dar care nu se va bucura şi de modificările aferente unei variante vRS. Altfel spus, Skoda va dezvolta o variantă a lui Superb care va beneficia de un pachet estetic cu design sportiv, fără alte modificări care să-i sporească performanţele dinamice. Potrivit lui Winfried Wahland, CEO-ul Skoda, varianta sportivă a lui Superb va fi bazată pe caroseria Combi şi va fi asociată unui motor diesel.

Până la lansarea variantei sportive a lui Superb, trebuie să aşteptăm debutul celei de-a treia generaţii, progamat pentru prezentare la jumătatea lunii februarie a anului curent. În luna martie, modelul va fi prezentat public în cadrul Salonului Auto de la Geneva, în timp ce reprezentanţele Skoda îl vor primi începând cu vara anului curent.

Primele livrări ale versiunii de serie a celei de-a treia generaţii a lui Skoda Superb sunt aşteptate să abiă loc în toamna anului viitor.

Viitorul Skoda Superb va primi un sistem de propulsie hibrid

Urmareste Automarket
Noul Superb promite să fie "cel mai bun model Skoda creat vreodată" şi se bucură de platforma modulară MQB a concernului Volkswagen, acoperită cu o caroserie care promite un design expresiv.
Modelul ceh de clasă medie va avea noi proporţii, mai mult spaţiu, tehnologii noi, un nivel superior de calitate şi o manevrabilitate superioară. Producătorul susţine că a schimbat şi poziţionarea lui Superb pe piaţă, acesta fiind mutat înspre partea superioară a clasei medii de volum, fără să atingă nişa premium. O altă schimbare importantă la viitorul Superb este eliminarea sistemului de deschidere dublă a portbagajului pentru varianta de caroserie berlină.

Via WCF

Comentarii (3)

  • Suleyman Cunoscatoru
    Ce modificari ati mai dori daca pe modelul precedent s-o pus un motor V6 de 3.6 si 250cp ? Nu-i suficient pentru o limuzina ? E drept ca pe CC avea 300cp, insa probabil e ceva strategie de marketing.
    4 2
  • O cilindree de peste 3 litri e prea mult pentru o masina care totusi se vrea e buget. Eu cred ca vor renunta la el (din pacate) din cauza taxelor si-l vor inlocui tot cu un 2 litri dopat.
    3 0
  • Adrian Floraru
    foarte frumos si foarte buna,ce e drept cam piperata...
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru