Skoda va lansa 19 actualizări în gama de modele până în 2020: versiunea de serie a SUV-ului Vision X apare în 2019

de Daniel Popescu
Joi, 22.03.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Skoda va împrospăta gama de modele cu 19 actualizări în următorii doi ani, iar printre noutăți se va număra și versiunea de serie a lui Vision X, SUV-ul cu sistem hibrid de propulsie cu benzină, gaz natural comprimat și motor electric.

Skoda a anunțat în această săptămână primele detalii despre strategia pe care o va implementa pe termen mediu și lung pentru dezvoltarea gamei de modele.

Constructorul de la Mlada Boleslav a dezvăluit că, pe parcursul următorilor doi ani, va lansa actualizări pentru nu mai puțin de 19 modele din gamă.

Una dintre confirmări este legată de conceptul Skoda Vision X, care va apărea în versiune de serie în cursul anului 2019. Dezvăluit cu ocazia Salonului Auto de la Geneva, SUV-ul Vision X a ieșit în evidență prin soluția specială adoptată în cazul sistemului de propulsie.

Astfel, conceptul este echipat cu un motor cu combustie internă de 1.5 litri care poate funcționa cu benzină sau cu gaz natural comprimat (CNG), dar există și un motor electric poziționat pe puntea spate. Atunci când funcționează cu CNG, motorul cu combustie internă produce 130 de cai și 250 Nm, iar în mod full-electric poate rula până la 2 kilometri.

Anterior, Skoda a confirmat că Superb va primi tot în 2019 o versiune plug-in hybrid cu un sistem de propulsie de 218 cai putere preluat de la Volkswagen Passat GTE cu o autonomie electrică de 70 de kilometri. În același an vom vedea însă și Citigo E, versiunea electrică a modelului de oraș care promite o autonomie de 300 de kilometri.

Pe de altă parte, Skoda a confirmat că va investi aproximativ două miliarde de euro pe parcursul următorilor 5 ani pentru a dezvolta tehnologii electrificate și servici de mobilitate.

Via Skoda

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru