Skoda Vision E Concept ne oferă primele schițe ale primei mașini electrice din gama cehilor

de Mircea Meşter
Miercuri, 29.03.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Skoda va prezenta în luna aprilie un concept din care va fi dezvoltat primul model electric de serie din istoria mărcii: un SUV de dimensiuni compacte.

Skoda intră oficial în hora mașinilor electrice. Constructorul ceh a prezentat oficial primele schițe ale conceptului Vision E, pe care îl va prezenta în premieră mondială în cadrul Salonului Auto de la Shanghai, care-și va deschide porțile în cursul lunii aprilie. Iar noul prototip ne oferă o primă privire asupra modelului de serie cu care Skoda va debuta în zona electrică a industriei auto în 2019.

Vision E prefigurează un SUV compact de dimensiuni ceva mai reduse decât ale actualului Kodiaq, modelul cu șapte locuri pe care Skoda l-a prezentat oficial recent și care intră în showorom-urile românești în această perioadă. Cu o lungime totală de 4.64 metri, Vision E se încadrează ca dimensiuni între VW Tiguan și Kodiaq.

Platforma pe care Skoda va construi prima sa mașină electrică este deja cunoscuta MEB a Grupului Volkswagen, cea care va fi baza tuturor modelelor electrice Volkswagen, Audi, Skoda și Seat în următorii 10 ani. Cel mai cunoscut model de serie care va ieși de pe platforma MEB este versiunea de serie a conceptului Volkswagen ID, prin care germanii și-au anunțat la rândul lor atacul zonei electrice începând cu anul 2019.

Deși Skoda nu a oferit încă detalii legate de capacitatea bateriilor amplasate sub podeaua mașinii sau despre autonomia mașinii electrice, aflăm că versiunea de serie a lui Vision E va avea un pachet de baterii Litiu-Ion, o putere totală de 300 de cai și o configurație cu două motoare electrice, amplasate fiecare pe câte o axă, poziționare care îi va oferi modelului electric tracțiune integrală.

Conform surselor citate de britanicii de la Autocar, numele noului SUV electric ar putea fi Skoda Aratan, constructorul ceh înregistrând recent această denumire la oficiul european de patente și mărci.

Pe lângă faptul că anunță viitorul electric Skoda, noul concept mai are un scop precis: acela de a le oferi fanilor mărcii o idee legată de direcția în care o va lua designul brandului ceh. Cu miza pe aceleași forme geometrice despre care Skoda susține că se inspiră din formele cristalului de Boemia, filosofie de design a mărcii merge spre simplificare și ceva mai multă agresivitate.

via Autocar

Comentarii (3)

  • Ha! Cum ar fi sa arate o Skoda asa?!
    6 0
  • Lateralul din prima poza seamana cu ceva gen Lambo Urus... E frumos exercitiul de design, insa in final va arata mai mult sau mai putin banal, in stilul Skoda (nu ca e neaparat ceva rau tinand cont ca e brandul entry al VAG).
    2 2
  • hai ma,design de asta la skoda,vw...no ca vine sfirsitu lumii
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru