STUDIU: Albul rămâne cea mai populară culoare din lume

de Bogdan Mirică
Joi, 24.10.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Albul a continuat să fie culoarea preferată pentru automobilele noi vândute în 2013. Un studiu recent susţine că unul din patru proprietari de maşini noi alege culoarea albă.

În fiecare octombrie, unul dintre cei mai mari furnizori de vopsea pentru constructorii auto trage linie şi socoteşte care e cea mai populară culoare din lume. Şi anul acest, PPG Industries, companie cu sediul în Statele Unite şi cu vânzări de 15.2 miliarde de dolari în 2012, inventariază cele mai populare culori.

În 2013, ca şi în 2011 şi 2012, cea mai populară culoare este albul, urmat de negru şi argintiu. Dacă albul este ales de unul din patru cumpărători de maşini noi, negrul şi argintiul se bat pentru locul al doilea, cu diferenţe mici între ele şi un procent de 18% din totalul automobilelor.

Esential 1 din 4 clienţi de maşini noi au ales culoarea albă.
60 de culori noi vor fi lansate pentru modelele din 2016 şi 2017.
Tot printre cele mai îndrăgite nuanţe la nivel mondial se numără şi griul, roşul, nuanţele naturale, albastrul şi verdele.
Ele au rămas pe o linie constantă, la fel ca în 2012.

Studiul celor de la PPG Industries are în prim-plan şi piaţa nord-americană. Şi aici albul deţine 21% din preferinţele publicului, urmat de negru (19%), gri (17%) şi argintiu (15%). O tendinţă interesantă este dată de culorile albastru şi roşu, tot mai căutate pentru maşinile sport.

Jane Harrington, manager PPG Industries, a declarat: „Producătorii caută să creeze variaţii ale culorilor populare: argintiu, alb, negru şi gri. Nuanţele rezultate trebuie să fie specifice brandului şi să se potrivească mai multor tipuri de vehicule. Ele sunt frumoase dacă nu se îndepărtează foarte mult de la original”. Aceeaşi Harrington susţine că vor fi introduse peste 60 de de culori noi pentru modelele ce urmează a fi lansate între 2016 şi 2017.

via carscoop

Comentarii (17)

  • lumea o alege pt ca in cele mai mult cazuri este gratuita nu pt ca este populara.
    In afara de figurile alea cu perlat sau mai stiu eu ce alb-ul e in general cu cost 0
    21 3
  • Ce-a facut i-phone-ul asta din oameni...
    10 12
  • Si e cea mai usor de intretinut si rectificat in cazul avariilor minore. Riscul de a avea un curcubeu e mai redus :)
    14 10
  • mie imi plac masinile albe in general, dar masina asta nu asa superba face pana si culoarea alb sa arate rau ... :))))
    21 9
  • Albul are avantajul pe care nicio alta culoare nu-l are: respinge cel mai bine razele soarelui, astfel ca-n zilele de vara masina se incinge mai putin si compresorul de AC functioneaza la o sarcina mai redusa, ceea ce inseamna un consum mai mic.

    In State se vand foarte multe masini pe alb, iar unul dintre considerente e tocmai cel amintit, americanul de rand fiind mai practic de fel si nu prea tine cont de fitele gen "alb ca iPhone" pe care le gasim in Romania, dar si prin Europa.
    12 11
  • Ce-i asta?! Reclama platita de Skoda?

    Cum sa fii anonim si fericit? Nu vreau ! Nu cu skoda! Nu cu volkswagen ! Niciodata! Vreau un rosu pasional ! Honda, Nissan, Mazda sau Renault sa fie!
    31 16
  • Chiar e superba pe alb masina.
    10 18
  • @mntsn
    Da si nu prea.
    Te-ai intrebat vreodata de ce animalele arctice sunt albe si de ce oamenii din desert sunt inchisi la culoare si se mai si imbraca inchis, spre ex beduinii?
    In momente de zero vant, teoria poate fi corecta, insa cand bate vantul situatia se schimba dramatic: albul retine mai mult caldura pe cand negrul o degaja mai repede.
    La masini, totul tine materialul din care sunt facute si de faptul ca au geamuri cu suprafete mari. Diferentele de temperatura din cele albe si cele nerge sunt mult prea mici ca sa simti diferenta. In schimb, niste geamuri cu folie buna sau cu filtre anti-radiatii fac minuni.
    12 1
  • e cel mai usor de intretinut albul si la revopsire nu se vede diferenta ca pe alte culori. nu zic ca vara nu se incinge ca si o masina neagra.
    2 5
  • @sandu
    Nu-i deloc cea mai usor de intretinut culoare. Daca te referi la murdarie, mai usor de intretinut decat albul , e griul.
    16 2
  • anarhistul
    mesaje subliminale de la automarket, platite de skoda...rusinica!!
    14 10
  • @dan: wow, m-ai bagat in ceata. Nu zic ca n-o fi asa, dar nu inteleg cum si de ce? Poti detalia te rog treba cu vantul?
    4 2
  • Culoare anti-jeg, nici micile zgarieturile nu se vad.
    3 6
  • @dan interesanta teoria. Dar eu stiam ca:
    - animalele arctice sunt albe pentru...camuflaj. La noi si iepurele devine alb in timpul iernii....
    - negrii sunt negri datorita pigmentului de aceeasi culoare (melanina) ce ofera maxima de protectie impotriva razelor ultraviolete. Iar hainele sunt (deobicei) de culoare inchisa pentru ca albul (ca si pigment) sau albirea sunt cel mai greu de obtinut.

    cred totusi, ca e mai bine sa ramanem la domeniul auto

    parerea mea
    3 0
  • @dan

    de asta in tarile arabe masinile sunt preponderent...... albe, nu negre
    camilele sunt negre, sau sa le zic brunete ?:DDD

    un avantaj la culoarea alba a masinii e faptul ca o vezi mai usor pe sosea
    2 0
  • Ba jegul se vede foarte bine...
    3 0
  • @@xxx nu se vede ca pe orice alta culoare inchisa, doar griul metalizat este un pic peste alb la capitolul asta
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru