Designer BMW: ”Apple a făcut populară culoarea albă pe maşini”

de Bogdan Mirică
Luni, 03.09.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Potrivit unui designer BMW, Apple este responsabil pentru popularizarea culorii albe. Aceasta era asociată înainte doar frigiderelor şi placilor de faianţă din baie.

În ultimii ani, pe piaţa auto s-a dat o bătălie strânsă nu doar între marii constructori ci şi între principalele culori alese de clienţi. Gri-ul continuă să domine de 10 ani topul preferinţelor din America, însă albul tinde să fie tot mai apreciat.

Sandy McGill, şeful departamentului de culori, materiale şi finisaje din cadrul BMW Designworks, susţine că nuanţele de alb revin la modă graţie produselor Apple. Potrivit acestuia, Steve Jobs şi produsele Apple au influenţat clienţii să opteze pentru maşini cu un exterior vopsit în culoarea albă.

”Înainte de Apple, albul era asociat cu lucruri total neatrăgătoare, cum sunt frigiderele sau plăcile de faianţă din baie. Apple a dat însă valoare albului”, susţine McGill. Aşadar, nu este exclus să vedem în viitor o exploatare la scară largă a diferitelor nuanţe de alb şi o popularizare mai mare a culorii.

Tot despre popularizare vorbim şi în cazul culorii maro, care tinde să fie tot mai apreciată de clienţi şi implicit de constructori.

Nume mari din segmentul premium, ca Mercedes, BMW, Mini, Porsche, Rolls-Royce şi Bentley investighează potenţialul culorii şi încep să ofere în lista nuanţelor de caroserie şi maro.

Mai mult, popularitatea pare să se extindă şi la brandurile de volum. Să nu uităm că până şi Dacia a optat pentru o culoare care a devenit extrem de populară odată cu lansarea lui Duster: Brun Cajou.

via egm

Comentarii (5)

  • a facut pe maica-sa apple; mie imi plac masinile albe deoarece se vad mai bine prizele de aer, grila de la radiator, difuzoarele, care la masinile de culori inchise sunt estompate si nu se observa doar de aproape. la prostia asta, cu "apple-generator de popularitate pt alb" nici nu m-am gandit; eu cred ca EI se folosesc de aceasta tendinta pt a-si face reclama
    18 4
  • @ioi: odata ce a aparut Iphone si era alb, erai cool. Tot asa sa intamplat si cu albul pe masini. Cunosc persoane cu masini premium negre care le-au colantat in alb sa fie cool. La fel este si cu porcariile alea de tenisi converse. Sunt asemanatori cu cei de pe piata chineza si sunt la fel de confortabili ca sunt tenisi.
    10 3
  • Am uitat sa specific bizonii care stau in Touareg Alb, si cu mana scoasa pe geam, iar in mana mirificul iphone 4 alb care nu poate lipsi din peisaj. Acuma ca ii contrafacut sau nu, nu stiu.
    16 2
  • daniel
    In america culoarea alba era in anii '90 mai apreciat decat in europa. Tin minte cand a aparut bmw 7 prin 2002 si am vazut o poza pe alb cu una din america si ma gandeam cum sa dai atatea bani pe o masina si sa alegi o culare fara valoare. Gusturile se schimba. Intr-adevar scoate in evidenta liniile masinii si iese mai mult in evidenta eventual cu jenti aratoase. Probabil a ajutat si apple, dar nu cred ca ar fi exclusiv meritul lor.
    11 1
  • Eu cred ca a devenit o moda cu masinile albe de cand cativa rapperi de prin America au aparut cu cateva masini albe, si unul din ei a tinut o petrecere in care toti participantii trebuiau sa poarte alb. Nu mai tin minte cine era, dar atunci s-a dat startul si la White Sensation, sau asa ceva.
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru