STUDIU: Doar 36% dintre posesorii de decapotabile merg constant cu plafonul coborât

de Sebastian Toma
Vineri, 24.08.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Un studiu derulat de Audi în Regatul Unit a relevat faptul că 64% dintre posesorii de automobile decapotabile rulează rareori sau deloc cu plafonul coborât.

Clienţii noştri vor să aibă posibilitatea să aleagă. Şoferii din Regatul Unit vor să ştie că pot oricând să coboare plafonul maşinii lor, mai ales dacă luăm în considerare clima acestei ţări, dar vor să ştie că maşina lor este la fel de dezirabilă şi când are plafonul ridicat.

Martin Sander
Şeful diviziei Audi din Marea Britanie
Audi a derulat un studiu neobişnuit pe piaţa din Regatul Unit, în urma căruia a descoperit că două treimi dintre posesorii de decapotabile rareori îşi folosesc plafonul escamotabil. Marea Britanie este o piaţă unde modelele cabriolet sunt populare, iar nemţii doreau să afle cât de mult se bucură de cele patru modele decapotabile din gamă clienţii de pe una dintre cele mai mari pieţe din Europa pentru acest gen de automobil. Aproape 50% dintre respondenţii sondajului au declarat că au ales un model cu plafon soft-top pentru aspectul exotic, nu pentru faptul că pot să ascundă plafonul în portbagaj în doar câteva secunde.

Studiul Audi relevă faptul că persoanele de sex feminin tind să conducă cu plafonul coborât mai des decât bărbaţii, iar 39% dintre aceştia susţin că merg aproape de fiecare dată cu plafonul coborât.

Spre comparaţie, daor 32% dintre bărbaţii intervievaţi obişnuiesc să conducă cu plafonul coborât. În tabăra celor care nu coboară niciodată plafonul escamotabil, 17% dintre şoferiţele intervievate s-au încadrat din prima, alături de 27% dintre bărbaţii care au răspuns la acest sondaj.

Grupul care conduce cel mai des un automobil decapotabil cu plafonul coborât este format de persoanele care au între 25 şi 34 de ani. Aceştia duc o viaţă activă şi fac un număr de excursii în natură peste media naţională a Regatului Unit. Studiul ar fi fost şi mai interesant dacă ar fi implicat şi părerile clienţilor de decapotabile cu plafon rigid, alţi constructori având oferte bogate în acest sens.

Via AutoblogUK

Comentarii (4)

  • ...mofturi...
    7 2
  • pai la 40 de grade cine ar merge?sau cazul angliei unde ploua la 10 minute...
    9 2
  • constantin
    si daca-s 40 de grade o palarie nice si mergi cu climatronicul pornit ar fi vreo problema:ideea mea e ca uni dau banii inutil in plus p0e o decapotabila in loc sa-si ia coupe
    3 7
  • ca idee pot sa spun (thermotronic) sau mai detaliat......AirScarf....pt temeraturi extreme si AirCap-ul pt turbulente
    4 5

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru