Studiu Goodyear: Şoferii tineri îşi varsă nervii la volan

de Sebastian Toma
Vineri, 16.11.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Cei de la Goodyear au publicat rezultatele unui studiu privind generaţia "Y" şi comportamentul şoferilor tineri la volan. Rezultatele nu sunt îmbucurătoare, aceştia obişnuind să conducă agresiv.

Esential 83 la sută dintre şoferii tineri din Suedia sunt predispuşi la adresarea injuriilor în trafic, spun realizatorii studiului.
Goodyear a publicat rezultatele unui studiu care vizează comportamentul rutier al tinerilor şoferi. Potrivit datelor culese de organizaţia care a realizat studiul pentru Goodyear, şoferii din "Generaţia Y" tind să-şi exprime nemultumirea la volan prin cuvinte jignitoare la adresa altor şoferi şi să se comporte agresiv faţă de aceştia. Cel mai surprinzător element al studiului este reprezentat de originea celor mai agresivi şoferi din Europa – Suedia. În mod paradoxal, studiul din 2011 îi plasa pe suedezi pe locul al doilea în ceea ce priveşte precauţia la volan, iar acum au ajuns să fie cotaţi cu 83% şanse de a adresa injurii celorlalţi participanţi la trafic şi cu 28% şanse de a face gesturi obscene.

Cei de mai calmi şoferi par să fie cei din Turcia, Spania şi Italia.

Mai puţin de jumătate dintre şoferii din Turcia sunt predispuşi să le adreseze injurii celorlalţi participanţi la trafic, pe când 58% dintre italieni sunt predispuşi la asemenea acte. Şoferii francezi sunt mult mai nervoşi, 78% dintre aceştia fiind predispuşi atât la agresiune verbală, cât şi la agresiune fizică faţă de colegii lor de trafic. Studiul arată că unul din trei şoferi tineri din Franţa face gesturi obscene şi că are obiceiul să frâneze pentru a-l încurca pe şoferul din spatele său. În Rusia, 63% dintre şoferii tineri sunt predispuşi la agresivitate în trafic, concluzia studiului nemaifiind atât de necesară în raport cu fluxul constant de accidente din Rusia care inundă internetul în fiecare zi.

Urmareste Automarket
"Pentru a înţelege cu adevărat comportamentul şoferilor tineri, am conceput un studiu specific care a cercetat o gamă largă de factori, de la pregătirea conducătorului auto prin intermediul preocupărilor comune.
Studiul arată faptul că anxietatea şi grijile sunt principalele problemele în rândul tinerilor conducători auto"
a declarat Directorul de Comunicare Corporativă de la Goodyear EMEA, Jens Völmicke.

Via Goodyear

Comentarii (4)

  • Deci nu romanii sunt cei mai asa, invers sau altfel. Asta e imbucurator.
    Propun sa ne luam fiecare cateva arme albe in masina, ca sa-i invatam pe ceilalti participanti la trafic care e treaba cu prioritatea :)), glumesc desigur.
    Lumea se indreapta continuu spre violenta, agresivitate verbala si nu numai, macar la volan ar fi bine sa fim temperati, intelegatori atat cu nesimtitii cat si cu necunoscatorii, macar prin prisma faptului ca asa putem ajunge intregi la destinatie. E imposibil sa-l educam de la volan pe unul care a gresit in trafic, iar niste injuraturi gratuite nu rezolva nici pe departe problema, ba dimpotriva, risti. Nu sunt eu soferul model,nici pe departe,insa la treaba cu agresivitatea la volan lucrez maxim, ma autoeduc constant sa las de la mine, chiar si atunci cand vina e a altuia in proportie de 100%. De-a lungul timpului am ajuns la concluzia ca daca se intampla sa-ti ia vreunul fata cand ai prioritate sau orice alta situatie in care altul e vinovat, tu il claxonezi si ii faci si niste mai putin ortodoxe, se ataca din ce in ce mai tare ca si cum el ar avea dreptate, si risti sa se dea jos din masina cu vreo arma, indiferent din ce masina coboara, fie solenza fie q7. Am trait si situatii in care chiar daca se intampla sa fie vina altuia, nu am facut decat sa ma uit in ochii lui intens si oarecum mirat ca si cum l-as trage la raspundere ca a facut o greseala doar din privire, insa fara deschid gura sau sa fac semne,iar in momentul ala a ridicat mana, semn ca si-a dat seama de greseala si o recunoaste. Incercati chestia asta, sunt sigur ca o sa traiti acelasi sentiment, de multumire fata de sine ca nu v-ati exteriorizat si n-ati sarit in sus, si in acelasi timp multumirea fata de reactia celuilalt, care a realizat ca a gresit si si-a cerut scuze. Agresivitatea la volan e o problema peste tot in lume, merita dezbatuta si fiecare om sanatos la cap trebuie sa-si acorde timp sa se gandeasca daca stie cum sa procedeze in situatii de incordare in trafic si ce ar trebui sa modifice la propriul comportament.
    14 2
  • andrey_1293
    Foarte adevarat ce zici tu @madal. In schimb, mai sant si situatii cand aceste greseli, minore sau majore duc uneori la avarierea masinii/masinilor. Cand tu stii ca mergi corect, si vine un nesimtit, taran, incompetent - cum vrei tu sa-l numesti - si iti avariaza masina, iti vine sa dai de asfalt cu el sau sa-l calci pe cap cu masina. Cand se intampla asta, nu poti efectiv sa te uiti la el lung si asteptand sa-si recunoasca vina. Ba din contra uneori, zice chiar ca tu esti de vina ca nu i-ai facut loc. In rest, total de acord cu ce a expus @madal. Cel mai bine este sa fii calm si calculat la volan, chiar daca stii ca ceilalti gresesc. Sunt momente in care si noi gresim si ne-ar placea ca cei din jurul nostru doar sa ne faca o atentionare, fara sa treaca in fata ta, sa se puna de-a curmezisu pe strada si sa inceapa sa-ti traga picioare, maini, capete in masina, fara scuipati si injuraturi
    11 0
  • Injuraturi in Suedia ?!? Criminal in masa in Norvegia......Tari care altadata iti imaginai ca se identifica cu niste campuri de flori superbe, peste care se aseaza roiuri de fluturi policromati si zburda mielusei voiosi. Cumplite vremuri......
    Acum o sa va redau un citat despre prezent, care se refera si la tineri: "Lumea sociala este caracterizata tot mai mult de 'nimic'. Tot mai multi oameni isi cauta satisfactia in consum, insa a devenit evident ca acesta nu poate oferi sensurile si recompensele care pana acum erau obtinute prin munca. Dimpotriva, indiferent cat consumam, indiferent cat de mult ajungem sa cumparam, nu facem decat sa ne adancim si mai mult intr-o spirala fara sfarsit a frustrarii. Caci obiectul consumului nostru este tocmai nimicul produs in serie, o masa amorfa de lucruri care vin de nicaieri si sunt produse oriunde.
    Nu mai avem timp. Acesta este paradoxul: suntem atat de ocupati, incat ne-am descotorosit de tot ceea ce ne umplea timpul intr-un mod semnificativ, iar ceea ce am pus in loc nu ne va oferi satisfactiile pe care le obtineam din toate acele lucruri pe care le-am lasat deoparte. Ne-am aruncat cu capul inainte spre nimic. Dar ce vom face atunci cand aceasta epoca a prosperitatii va lua sfarsit, asa cum se intrevede deja? " (text scris in 2004 de George Ritzer, sociolog si scriitor american).
    PS: "Y" ar putea simboliza cumva niste picioare departate indreptate in sus si un creier in (la) pamant?......
    10 1
  • toti constata, nimeni nu se intreaba de ce.

    faceti si exercitiul asta, cititi niste manuale de psihologie online, macar cateva capitole esentiale din ele, de documentare nu zic pentru ca unele sunt special eronate pe ideea 4 idei adevarate si bune si 1idee mult mai importanta decat oricare alta idee, aparent minimalizata dar pusa special pentru a dezinforma lumea. informatia e pretutindeni in ziua de azi si puteti sa va faceti o alta viziune asupra oamenilor, vietii si a viitorului.

    sau daca pare greu (ca nu e), macar fiti credinciosi si cu sufletul bun.
    8 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru