Subaru pregătește recall pentru 2.3 milioane de mașini: un defect la stopuri poate provoca probleme cu pornirea

de Paul Cosma
Vineri, 01.03.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Subaru plănuiește o chemare în service pentru aproximativ 2.3 milioane de mașini, la nivel global, din cauza unei probleme electrice la stopurile de frână. Defectul poate provoca probleme cu pornirea la modelele Impreza și Forester, produse în perioada 2008-2017.

Subaru a transmis vineri că pregătește un recall pentru mai bine de 2 milioane de vehicule, vizate fiind mașini din Statele Unite, Japonia, dar și alte țări.

Constructorul japonez suspectează că modelele Impreza și Forester, produse între 2008 și 2017, au o defecțiune la stopuri ce poate provoca probleme cu pornirea.

Potrivit Reuters, acesta ar fi cel mai mare recall din istoria Subaru, companie ce s-a confruntat cu diferite probleme “de calitate” în ultimii doi ani.

În ianuarie, Subaru a oprit producția din Japonia pentru două săptămâni din cauza descoperirii unui defect la o componentă din sistemul de servodirecție.

Via Reuters

Comentarii (5)

  • Nu inteleg cum niste stopuri pot afecta pornirea motorului,raman aprinse si consuma bateria,fac scurt si ard calculatorul de bord?
    4 1
  • Pai...ori vrei stopuri ori vrei sa pornesti ...acu le vrei si tu pe-amandoua ? Acuma fara gluma...cred ca ar fi ultimul lucru la care sa te gandesti daca nu-ti porneste masina , suna stupid . Si sa faci recall la masini produse acum mai bine de 10 ani !? Adica abia acuma sa decoperi problema ? Hmmm...
    8 0
  • Vai de capul vostru, astia de mai sus. Vad ca e boala nationala. Ce? Vorbitul ca sa te afli in treaba. Habar nu aveti , dar voi stiti mai bine.
    Desteptilor ce sunteti! Care este legatura intre stopurile de frana si pornirea automobilului? E chiar una mare.La ora actuala majoritatea masinilor japoneze au BUTON de pornire. Cand pornesti motorul, apesi pedala de frana si apoi butonul de pornire. Simplu de tot! Puneti mana pe schema electrica a instaltiei de pornire si veti vedea. Amin!
    2 3
  • Nu m-am dat destept si nici nu sunt,sper sa fiu macar in medie si nu mai jos. Ma miram si eu si nu intelegeam cum,speram o explicatie pertinenta ,daca doresti sa ma si jignesti imi pare cu mult mai rau.Totusi,sa inteleg ca daca nu se aprind stopurile nu porneste?stiam ca masinile cu pornirea pe buton au un switch pe pedala de frana sau pe cea de ambreiaj,daca nu merge ala nu o ia,independent daca merg sau nu stopurile de frana. Inca o data,nu fac pe desteptul,ma mir si eu de problema lor si sper sa ma lamureasca si pe mine careva.N.am cum sa pun mana pe schema electrica pentru ca nu ma pricep.
    6 0
  • Cer scuze .Am cam sarit calul. Da, trebuiesc cercetate intrerupatoarele de la pedala de frana.Totul este preventiv.Ca orice parte electronica , pot aparea defecte.
    2 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru