Stiri Tehnologie

Marti, 05 Iunie 2018 | Tehnologie

Opel pregătește îmbunătățiri pentru sistemul de infotainment: informații live din trafic, rute personalizate și interfață nouă

Opel anunță o serie de îmbunătățiri pentru sistemul de infotainment. Informații live din trafic, prețul carburanților, locuri de parcare din zona selectată, rute personalizate și interfață nouă. Insignia este primul model care va beneficia de aceste îmbunătățiri.
Vineri, 18 Mai 2018 | Tehnologie

Ford proiectează Waze pe sistemul de infotainment al mașinii pentru utilizatorii iPhone

Utilizatorii iPhone vor putea proiecta Waze pe sistemul de infotainment Sync 3 al mașinilor Ford, chiar dacă aplicația de navigație nu este disponibilă pe CarPlay.
Vineri, 18 Mai 2018 | Tehnologie

Mercedes-Maybach va introduce o tehnologie îmbunătățită pentru suspensii: "Șoferii vor putea merge mai bine pe drumurile dificile"

Mercedes-Baybach a dezvăluit că va îmbunătăți suspensia Magic Body Control și va introduce un nou mod de rulare pentru ca șoferii să conducă mai bine pe drumurile dificile.
Joi, 10 Mai 2018 | Tehnologie

Prima demonstrație cu viitorul sistem de infotainment Volvo: construit pe nucleul Android cu funcționalități preluate de la telefoane

Noua generație a sistemului de infotainment Sensus de la Volvo va fi construită pe baza sistemului de operare Android și va prelua funcții de la telefoane, inclusiv sistemul de notificări, urmând să beneficieze de o gamă variată de aplicații.
Joi, 10 Mai 2018 | Tehnologie | 2 comentarii

Opel va înlocui OnStar cu serviciul Connect folosit de Peugeot-Citroen: primul model pe listă este noua generație Corsa

Opel va înlocui începând din 2019 propriul serviciu de conectivitate OnStar cu serviciul asemănător Connect utilizat de Grupul PSA, iar primul model care va beneficia de acesta va fi Corsa.
Miercuri, 09 Mai 2018 | Tehnologie

Uber prezintă o nouă versiune a "taxiului zburător": lansarea este programată pentru 2023

Uber a publicat imagini cu o versiune îmbunătățită a taxiului zburător pe care vrea să-l lanseze în 2023, însă specialiștii afirmă că un astfel de serviciu va fi dificil de implementat.
Luni, 07 Mai 2018 | Tehnologie | 3 comentarii

Volvo va integra Google Maps și alte aplicații Android în viitoarea generație a sistemului de infotainment Sensus

Volvo a anunțat că următoarea generație a sistemului de infotainment Sensus va integra aplicații Google, printre care și Maps, astfel că acestea vor fi disponibile inclusiv pentru utilizatorii care nu au telefon cu sistem de operare Android.
Luni, 07 Mai 2018 | Tehnologie | 4 comentarii

Mașinile Volkswagen, vulnerabile în fața hackerilor: cercetării olandezi au reușit să acceseze sistemul de infotainment

Mai mulți cercetători de la o universitate olandeză au reușit să păcălească sistemul de securitate al rețelei Wi-Fi de pe Volkswagen Golf GTE și Audi A3 și să acceseze astfel sistemul de infotainment.
Vineri, 04 Mai 2018 | Tehnologie | 5 comentarii

Piesele auto imprimate 3D dau startul unei noi ere în producția auto: "Sunt mai ușoare, mai rezistente și economisesc timp, materiale și bani"

Unele subansamble auto care astăzi sunt produse din 8 piese diferite dezvoltate de mai mulți furnizori vor putea fi imprimate 3D într-o singură bucată. Procesul va fi pus practic în aplicare de General Motors în Statele Unite.
Miercuri, 02 Mai 2018 | Tehnologie | 2 comentarii

Ford dezvoltă un parbriz inteligent cu vibrații: pasagerii nevăzători vor putea înțelege mediul înconjurător

Ford dezvoltă un prototip pentru un parbriz inteligent care emite 255 de niveluri de vibrații care permit pasagerilor nevăzători să înțeleagă mediul înconjurător.
Joi, 19 Aprilie 2018 | Tehnologie | 3 comentarii

BMW prezintă următoarea generație pentru instrumentarul de bord și consola centrală: noul sistem are funcții noi și este mai ușor de personalizat

BMW a dezvăluit primele imagini cu viitoarea generație a instrumentarului de bord și consolei centrale, care ies în evidență prin introducerea unor funcții noi și gradul mai ridicat de personalizare.
Marti, 17 Aprilie 2018 | Tehnologie | 1 comentariu

Mașinile Toyota și Lexus vor comunica între ele din 2021: șoferii vor primi informații despre trafic pentru micșorarea riscului de accidente

Mașinile vândute de Toyota și Lexus în Statele Unite începând din 2021 vor putea comunica între ele pentru a informa șoferii despre condițiile de trafic și apariția unor accidente.
Îţi place Automarket? Fii prietenul nostru pe Facebook
Luni, 16 Aprilie 2018 | Tehnologie

Grupul Volkswagen testează un sistem de parcare autonomă: tehnologia va debuta pe modelele de serie în 2020

Grupul Volkswagen testează un sistem de parcare autonomă în aeroportul din Hamburg. Nemții își doresc ca această tehnologie să fie introdusă pe modelele de serie începând cu 2020.
Miercuri, 11 Aprilie 2018 | Tehnologie

Dubai testează plăcuțe de înmatriculare digitale: amenzile vor fi plătite automat din conturile proprietarilor, iar aceștia vor fi urmăriți prin GPS

Dubai va introduce în fază de test plăcuțe de înmatriculare digitale care vor fi dotate cu sisteme GPS pentru localizare, iar plata amenzilor se va realiza automat din conturile bancare ale proprietarilor.
Luni, 02 Aprilie 2018 | Tehnologie

Ford dezvoltă o aplicație care va găsi locuri de parcare în timp real: americanii folosesc datele senzorilor de parcare ale mașinilor

Ford lucrează la o aplicație care va permite șoferilor să găsească locuri de parcare în timp real prin utilizarea datelor furnizate de senzorii de parcare a unui grup numeros de mașini.
Sambata, 31 Martie 2018 | Tehnologie | 4 comentarii

Bateriile solid-state, o promisiune prea optimistă? Nissan: "Tehnologia este zero în acest moment"

Bateriile solid-state reprezintă una dintre speranțele tehnologice ale viitorului. Dacă unii specialiști consideră că acestea vor aduce multe avantaje pe mașinile electrice din următorii ani, unul dintre inginerii de vârf ai celor de la Nissan nu e atât de optimist: "Ar trebui să ne concentrăm pe dezvoltarea continuă a actualelor baterii Litiu-Ion"
Miercuri, 28 Martie 2018 | Tehnologie | 1 comentariu

Colaborare istorică: Grupul BMW și Daimler pun la comun serviciile de încărcare electrice, info parcări, car sharing, car hailing și închirieri auto

Daimler și BMW Group au anunțat astăzi că au semnat o înțelegere prin care cei doi constructori devin parteneri în zona mobilității alternative. Astfel, clienții aplicațiilor celor doi producători vor avea acces la o bază comună de mașini și informații în timp real.
Marti, 27 Martie 2018 | Tehnologie | 8 comentarii

Vinovat fără vină: "Sistemele autonome native ale mașinii implicate în accidentul Uber fuseseră dezactivate"

Exemplarul Volvo XC90 care a acroșat mortal o femeie în Arizona în timp ce era testat ca mașină autonomă de compania Uber avea dezactivate sistemele standard de frânare și detecție. "Uber folosește propriul hardware și propriul software în teste", spun furnizorii Volvo.
Joi, 22 Martie 2018 | Tehnologie | 32 comentarii

ANALIZĂ. Primul clip al accidentului fatal cu mașina autonomă Uber: când tehnologia dă greș, instinctul de conservare ar trebui să evite un astfel de accident

Filmul accidentului din Arizona în care o mașină autonomă experimentală Uber a lovit un pieton care și-a pierdut viața ridică multe semne de întrebare. De ce ar fi trebuit ca tehnologia să evite acest accident și de ce victima este, totuși, principalul vinovat.
Joi, 22 Martie 2018 | Tehnologie

Parteneriat: Jaguar Land Rover și BlackBerry vor lucra la un soft nou pentru viitoarele mașini ale grupului

Jaguar Land Rover și BlackBerry vor colabora pentru dezvoltarea unui nou soft care să fie folosit pe viitoarele modele din grupul auto. Într-o primă fază a parteneriatului, cele două companii vor introduce un nou sistem de infotainment.
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru