Ford dezvoltă o aplicație care va găsi locuri de parcare în timp real: americanii folosesc datele senzorilor de parcare ale mașinilor

de Daniel Popescu
Luni, 02.04.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ford lucrează la o aplicație care va permite șoferilor să găsească locuri de parcare în timp real prin utilizarea datelor furnizate de senzorii de parcare a unui grup numeros de mașini.

Găsirea unui loc de parcare reprezintă o provocare pentru șoferi atât în România, cât și în țările dezvoltate. De exemplu, se estimează că un britanic pierde în medie o zi întreagă pe an pentru a găsi un loc de parcare, iar constructorii încearcă să găsească soluții la această problemă.

Printre ei se numără și Ford, care lucrează în prezent la o aplicație mobilă care va permite identificarea locurilor disponibile într-o parcare.

Producătorul american utilizează datele transmise de senzorii de parcare ale mașinilor dintr-o parcare pentru a genera o hartă online cu locurile disponibile în timp real în parcarea respectivă, iar șoferul vede această hartă în interiorul pe display-ul mașinii sale. În acest fel, șoferul va putea ajunge mult mai ușor într-un loc de parcare liber, fără să piardă timp pentru a identifica locuri disponibile.

Sistemul este testat în prezent în Londra și face parte dintr-un amplu proiect numit UK Autodrive care este finanțat de Guvernul Marii Britanii.

Autoritățile engleze mizează pe dezvoltarea unor tehnologii care să folosească diversele sisteme autonome și funcții avansate ale mașinilor pentru îmbunătățirea condițiilor de trafic.

Ford nu a anunțat încă o dată de lansare pentru noua aplicație, cu atât mai mult cu cât, pentru a furniza rezultate complete, ar fi nevoie de toate mașinile aflate într-o parcare să aibă senzori de parcare și să transmită datele către serverele celor de la Ford.

Via L'Argus

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru