Tesla caută noi soluții pentru a deveni profitabilă: americanii vor să primească bani înapoi de la furnizorii de componente

de Daniel Popescu
Luni, 23.07.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Tesla solicită furnizorilor săi de componente să restituie o parte dintre banii pe care i-a plătit începând din 2016 pentru dezvoltarea Model 3, cu scopul de a deveni profitabilă în a doua jumătate a anului.

Tesla și-a stabilit ca obiectiv ca în a doua jumătate a acestui an să devină pentru prima oară profitabilă în scurta de istorie.

Ca parte a acestui plan, constructorul american a anunțat deja că va concedia aproximativ 9% dintre angajați, iar acum încearcă să recupereze o parte din banii pe care i-a oferit furnizorilor de componente pentru Model 3.

Informația a fost dezvăluită de publicația Wall Street Journal, însă oficialii Tesla nu au dorit să comenteze.

"Constructorul de mașini electrice din Silicon Valley cere furnizorilor să primească o parte din bani înapoi pentru a deveni profitabilă, potrivit unei scrisori care a fost trimisă săptămâna trecută unui furnizor. Tesla a cerut furnizorului returnarea unei sume importante de bani pe baza plăților efectuate începând din 2016", scris publicația menționată.

Totuși, oficialii Tesla au menționat că o astfel de măsură ar fi normală și că este o practică uzuală în industria auto. În general, producătorii negociază reducerea prețurilor din partea furnizorilor, însă pentru contracte care vor intra ulterior în vigoare, nu pentru plata retroactivă a unor sume deja stabilite.

Via Electrek

Comentarii (5)

  • Hehe, și eu aș vrea ceva bani înapoi de la Suzuki că mi-a livrat Swift-ul cu jante pe 17 și le-am făcut pe două pătrate-n gropane mioritice...:-)

    Serios acu, Musk n-ajungea unde se află de n-ar fi fost tupeist la maxim și cu cota scupulelor la minimum - bravo lui dacă-i merge încă, dar ceva mă face să cred că nu pentru mult timp.

    Rolul lui de *catalizator* (egal șut în fund / pas înainte) pentru restul producătorilor de electrice rămîne oricum memorabil și-n caz de eventual faliment Tesla. Care va fi preluată/rentabilizată fără dubii de alții.
    12 2
  • ....oare cer cu dobanda?

    Normal asa ar fi, s-au bucurat funizorii nesimtiti de niste sume de bani aproape 2 ani de zile. Si ce au facut? Au livrat niste componente dubioase pe care muncitorii aia ineficienti (ca de aia au fost concediati) nu au fost in stare sa le puna cap la cap in timp util si de aici toate intarzierile la livrare.

    totu' se leaga...
    5 3
  • Edikkk
    Nu e chiar aşa. Tesla a constatat că a fost păcălită cu preţuri mai mari de la furnizori, faţă de alţi producători auto

    Şi de aceea cer retroactiv, altfel vor urma procese, pe care furnizorii ar dori să le evite.
    6 4
  • "Tesla a constatat că a fost păcălită...."
    asta a e din seria cum e stapanu asa e si sluga


    PS. ma' Edikk da' tu esti perspicace, al cui esti tu asa de mintos?
    4 6
  • Edikkk
    Se ştie deja cum vor fi făcute aceste plăţi


    Reducere la preţul pieselor viitoare, în cuantumul sumelor reduse din piesele deja furnizate.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru