Tesla intenţionează să instaleze trei încărcătoare rapide în România în 2016

de Sebastian Toma
Vineri, 24.04.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Tesla Motors a inclus România pe harta sa de dezvoltare a reţelei proprie de puncte de încărcare rapidă, fiind propusă instalarea a trei Superchargere în ţara noastră până la finele anului viitor.

Esential 50 la sută din capacitatea bateriei lui Tesla Model S poate fi încărcată în 20 de minute la o staţie Supercharger.
Tesla Motors, constructorul american de automobile exclusiv electrice, vrea să construiască în România trei staţii de încărcare rapidă Supercharger până la finalul anului viitor. Reţeaua Supercharger a luat naştere în Statele Unite ale Americii şi asigură acum traversarea completă de la Est la Vest şi invers pentru orice Tesla Model S cu bateria de capacitate mare în regim 100% gratuit. Americanii îşi propun să ofere şi în Europa această posibilitate, iar prezenţa ţării noastre în Uniunea Europeană şi poziţionarea sa în raport cu celelalte state ne-a făcut candidaţi pentru această extindere a reţelei Supercharger, nu faptul că există câteva autoturisme Tesla Model S în ţara noastră.

Cei de la Tesla Motors au amplasat strategic staţii Supercharger în Europa în funcţie de ponderea de clienţi din fiecare ţară în care au reprezentanţe şi în funcţie de necesităţile de deplasare estimate ale clienţilor.

Obiectivul final al celor de la Tesla este să atingă cât mai repede o reţea de încărcare Supercharger care să permită traversarea fără probleme a Europei şi a altor continente, în mod 100% gratuit pentru clienţii lor. Pentru cei care nu sunt familizarizaţi cu politica Tesla, clienţii lui Model S (oricare variantă cu acumulator de peste 60kW - inclusiv) şi ai viitoarelor modele au acces gratuit la reţeaua Supercharger de staţii de încărcare rapidă, pe care o pot utiliza cât de des doresc fără niciun cost suplimentar peste cel al vehiculului pe care îl deţin.

Aşa ar trebui să arate reţeaua Supercharger de la Tesla în 2016. Amplasarea exactă a punctelor de încărcare ar putea să varieze faţă de poziţionarea actuală a pinilor.

Urmareste Automarket
Spre deosebire de alte staţii de încărcare rapidă, reţeaua Supercharger poate să încarce un Tesla Model S la 120 kW, ceea ce asigură o încărcare de la 10% la 80% din capacitatea acumulatorului de 85 kW în aproximativ 40 de minute.
O încărcare de la 80 la 100% în cadrul reţelei Supercharger durează în total aproxiamtiv 75 de minute, din moment ce sistemul necesită reducerea vitezei de încărcare pentru a asigura încărcarea completă a fiecărei celule din acumulator, ceea ce dublează timpul necesar încărcării. În orice caz, constructorul american recomandă folosirea reţelei Supercharger în "rafale" de încărcări de 30 de minute, cât să asigure o autonomie ridicată şi să nu încetinească prea mult deplasarea utilizatorului.

Via Tesla

Comentarii (7)

  • Andrei
    Nu e nicio stire aici, harta arata asa din decembrie anul trecut. Exista si un disclaimer ca nu garanteaza realizarea sau locatia lor.

    "Tesla va instala" este misleading si gresit, nu exista nicio certitudine, sunt doar niste prognoze de dezvoltare.
    14 3
  • prinde hotul
    daca nu le fura cu totul, o sa fure curent ...
    8 0
  • Sa puna si paznici, ca se fura curent...

    La ce drumuri sunt, mai bine turnau din loc in loc cate o movila de pietris, mai completam si noi prin gropi, in pauzele de apa plata...
    3 2
  • Nu se va fura curent! E suficient ca Tesla sa ativeze chargeru numa in prezenta (GPS) unui auto eligibil. In schimb pot fi vandalizate... Traiasca BGS si ceilalti.

    Clientii modelelor de 60kW, care nu se mai fabrica, trebuiau sa plateasca 2000$ (echiv. a circa 47mii km) la achizitie sau 2500$ dupa livrare pt. alimentari gratis.

    Din pacate pt. romani noi doar vom putea admira aceste statii, din aceleasi motive pt. care 99% din cititori conducem modele ieftine raportat la preturi de Tesla.
    Pt. cocosii cu masini de 25mii: exact, si voi conduceti masini ieftine.

    Astept cu nerabdare ca Musk sa-si cheme prin Model W modelul P1xxD-ul din garaj... Poate ca nu se va intampla prea curand, dar merita asteptarea. Atunci nemtzii vor privi neputinciosi iar invidia lor va genera un BMW mai performant ca astea doua pe care le lauda toate publicatiile azi, care va iesi peste alti 3 ani...
    3 2
  • Intr-un fel, statul la "pompa" timp de 30min suna nesatisfacator pentru clientul de benzinarie care-s face treaba rapid si o ia din loc. Nu se ia in considerare faptul ca acei 60kWh cat bagi in acumulatori te vor duce mai mult de 300km, iar o pauza de 30min la 2-3 ore de condus este chiar benefica.

    Inainte sa spuneti ca este doar un plan si ca la rRomaniK nu se poate, luati de vedeti pe strada ca majoritatea masinilor de >100000E au fix cele mai economice motoare disponibile ... stati sa afle "faraonii" ca Tesla le vinde o masina care rupe M5 si care se poate incarca ***!!!GRATIS!!!***, ca o sa ii si vedem cum fac coada la Musk ca sa le buna statie in cartier.
    5 0
  • @unckle: Interesanta abordare ai avut si tu... Ai facut cumva un apropo la aceeasi baetzi cu ultimu "tip" da mobil care dau bip?
    2 0
  • Anti-marketing
    Draga Tesla,

    Am o problema cu adverbul intr-un timp nedeterminat si cifra "3" ...
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru