Tesla introduce funcția "Chill Mode" pentru Model S și Model X: accelerație mai lentă și mai puțină putere

de Daniel Popescu
Luni, 13.11.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Tesla Model S și Model X au primit funcția "Chill Mode", prin care mașinile accelerează mai lent și nu folosesc la maxim performanțele motorului.

Tesla a anunțat recent introducerea unui nou update software pentru Model S și Model X. De data aceasta, update-ul nu permite îmbunătățirea acestora, ci vine în sprijinul șoferilor care consideră că performanțele actuale ale celor două modele sunt prea mari raportat la nevoile și preferințele acestora.

Astfel, prin activarea funcției "Chill Mode", cele două modele acclereaza mai lent, iar performanțele obținute sunt mai mici decât cele obținute în mod obișnuit. "Funcția este ideală pentru un condus mai prudent și o călătorie mai blândă pentru pasageri", explică oficialii Tesla.

Constructorul american a oferit și un exemplu concret pentru Tesla Model S 100D, în cazul căruia activarea "Chill Mode" nu mai permite atingerea unui timp de numai 2.5 secunde pentru accelerația la 100 km/h și nici folosirea tuturor cailor putere și a cuplului de 967 Nm.

Pe lângă "Chill Mode", Tesla a lansat și funcția "Easy Entry", care permite ajustarea automată a volanului și a scaunului șoferului atunci când mașina este parcată. Acest lucru permite o coborâre mai ușoară din mașină pentru șofer, iar la revenirea la mașină software-ul va permite reconfigurarea volanului și a scaunului în pozițiile inițiale după apăsarea pedalei de frână.

Via Auto Express

Comentarii (1)

  • Tesla-n oo
    Mai bine lăsau "kill mode" neîmbunătăţit.
    Nu toată lumea apreciază înlocuitorul de chili
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru