Tesla Model Y, mai aproape de realitate: SUV-ul electric va avea un prototip înainte de lansarea din 2019

de Daniel Popescu
Marti, 30.10.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Tesla a confirmat că va produce un prototip pentru SUV-ul electric Model Y înainte de prezentarea versiunii de serie în martie 2019.

În vara anului trecut, Tesla publica pe rețelele de socializare primul teaser cu viitorul SUV electric Model Y, despre care afirma că va apărea pe piață în cursul anului 2020.

În plină perioadă de incertitudini cu privire la producția lui Model 3, dezvoltarea unui nou model a fost privită cu incertitudine, însă constructorul american a făcut un nou pas care confirmă planurile pentru Model Y.

În cadrul raportului financiar pentru al treilea trimestru al anului, Tesla a confirmat că va produce un prototip pentru Model Y. Este pentru prima oară când Tesla face referire la noul SUV electric în cadrul unui raport oficial, iar acesta întărește practic informațiile deja cunoscute cu privire la lansarea pe piață a modelului.

Potrivit unor informații anterioare, Tesla Model Y va fi prezentat publicului în cursul lunii martie 2019, iar producția efectivă a versiunii de serie va începe în prima parte a anului 2020. Din punct de vedere al prețului, analiștii estimează că Model Y va avea costuri situate undeva între Model  și Model S.

Noul modelul va utiliza aceeași platformă ca și Model 3, ceea ce va permite o reducere a costurilor de producție, iar CEO-ul Elon Musk a declarat anterior că Model Y va avea un proces de producție "revoluționar", fără să ofere detalii concrete în acest sens.

Via InsideEVs

Comentarii (1)

  • someone
    tesla are 3 lansari in viitorul imediat apropiat: y, roadster si camionul . dar cred ca ar trebui ca inainte de astea sa isi rezolve problemele cu productia si livrarile modelului 3, pentru ca se pare ca e o buturuga deloc mica
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru