Tripleta de vis: popularitatea lui Qashqai, Juke şi X-Trail contribuie la cel mai bun an european din istorie pentru Nissan

de Daniel Popescu
Miercuri, 27.01.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
2015 a devenit cel mai bun an din istoria Nissan pe Bătrânul Continent: constructorul asiatic a vândut peste 715.000 de maşini datorită popularităţii modelelor crossover Qashqai, Juke şi X-Trail.

Nissan este unul dintre constructorii care înregistrează progrese în mod constant pe piaţa din Europa, cu o creştere de 50% pe parcursul ultimilor 6 ani.

2015 nu a făcut nici el excepţie de la regulă, astfel că a devenit cel mai bun an din istoria Nissan pe piaţa europeană, după ce a reuşit să comercializeze 715.000 de maşini. Cu aceste cifre, în creştere cu 3.3% comparativ cu 2014, constructorul japonez şi-a trecut în cont o cotă de piaţă de 4% în Europa, similară cu cea din 2014.

Creşterea constantă se datorează popularităţii modelelor sale crossover, Qashqai, Juke şi X-Trail, în timp ce Nissan Pulsar a înregistrat de asemenea o creştere de vânzări de 50%. La rândul său, Nissan Leaf înregistrează vânzări în creştere la peste 15.000 de unităţi în Europa, iar perspectivele sunt de asemenea bune: în curând, europenii vor putea achiziţiona versiunea cu acumulator de 30 kWh, care va permite creşterea autonomiei cu circa 26%.

Nissan a înregistrat vânzări în creştere în 75% dintre pieţele europene în care operează, cele mai importante fiind consemnate în Spania (41%), Italia (19%) şi Marea Britanie şi Germania (12%).

Via Nissan

Comentarii (10)

  • mdaaa...
    au inceput,in sfarsit si astia sa faca masini faine.
    8 6
  • Asta fiindca Nissan are cea mai extinsa gama 4x4 din Europa. Er ade asteptat.

    Pan acum avem :

    ClaSA B : Juke

    Clasa C : Qashqai

    Clasa D : X-Trail

    Clasa E : Murano

    Clasa Off-Road : in curand Pathfinder, si poate Patrol

    Clasa Pick-up : Navara
    10 19
  • madalina georginescu
    Gustere, este total pe langa subiect : Qashqai si X-trail impart aceeasi platforma ( la fel ca Megane ultima generatie) ; auzi la el , Murano in clasa E :))))) ...pe platforma de Renault Latitude/Laguna 3 / Samsung ...mai taie din ele , da-le dracu :))))))))
    12 21
  • George
    @madalina georginescu a.k.a. anonimu

    Ce-i cu mascareala asta ieftina? Ce-i Madalescu ,dar nici tu nu esti mai departe... n-ai mai mult de 15 ani. Frate, toti pubertarii au invadat AM?
    Actualul Murano foloseste aceeasi platofrma cu Pathfinder. Acest Murano!
    http://www.caranddriver.com/news/2015-nissan-murano-photos-and-info-news
    18 11
  • madalina georginescu
    @George , aka copypaste

    ...si Pathfinder ce platforma foloseste ,, gustere??!! Aceeasi cu Renault Latitude/Laguna 3 / Samsung .
    6 11
  • George
    Nu te mai arunca cu capul inainte...Ai deschis si tu ochii in industria auto cu cateva reviste si te rotund aici? Ia-o usor, pt ca ai multe de invatat copilu'.
    Renault-Nissan nu face nimic diferit de ce vezi in restul industriei la alte grupuri auto. Renault-Nissan foloseste o noua platforma modulara, denumita CMF, in genul MQB de la Volkswagen AG.
    13 9
  • Platforma CMF nu are legatura cu platforma D Nissan ( cea folosita de Murano/Pathfinder !
    7 12
  • murano2016
    The Murano (on the Nissan D platform shared with the Altima and Pathfinder) actually has little to do with Renault. D-segment V6 vehicles are of little use in Renault's primary markets, and most of the vehicle engineering, development and manufacturing is done in America by Nissan (as this is the primary market).
    11 3
  • Exact , dar a fost/este folosita si de Laguna 3/ Latitude/Samsung.
    5 10
  • "As long as you can make a company with different cultures working together, you're going to get the best out of every single culture." -
    Carlos Ghosn, CEO Renault-Nissan Alliance
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru