Ultima ora: Audi se retrage oficial din Le Mans

De Bogdan Mirică
Publicat Vineri, 05.12.2008
Audi a anuntat astazi oficial ca se va retrage din Le Mans din cauza crizei economice mondiale.

Dupa ce lumea Formulei 1 a fost zguduita astazi de decizia echipei Honda de a se retrage din Marele Circ, o alta stire de ultima ora zdruncinca serios motorsportul. Audi se va retrage oficial din cadrul Seriei Le Mans. Inca nu se stie daca Audi va oferi modelul R10 altor echipe care activeaza in prezent in seriile Le Mans.

Castigator al campionatului de noua ori consecutiv, cu modelele R8 si R10 TDI, Audi nu va mai concura in sezonul 2009. Singurele competitii in care constructorul din Ingolstadt va mai activa vor fi cursele de DTM, unde va fi reprezentat de A4, si etapele de GT3, unde va participa cu proaspat lansatul Audi R8 LMS.

Anuntul oficial a fost facut de Wolfgang Ulrich, seful departamentului motorsport Audi, care a invocat motive economice pentru retragerea din circuitul de curse Le Mans din Europa si Statele Unite.

via | Autoblog  

Taguri: , A4, Audi, R10 TDI, R8, ingineri

Comentarii (7)

  • wersupiu
    poate asa or sa castige si cei de la peugeot! allez allez
    0 0
  • lapusneanu
    Audi
    ce pacat. Cine o sa mai faca istorie la Le Mans???
    0 0
  • vrajeala
    Asta cu criza e vrajeala. Desi sunt fan audi cred ca le e foarte teama de Peugeot si vor sa se retraga in plina glorie.
    0 0
  • george
    S-A REPARAT O MARE GRESEALA
    Nu trebuiau sa se bage in chestia asta de la bun inceput...

    WRC, Formula 1 si alte circuri din astea sunt pentru cei care au nevoie de publicitate...Audi are o imagine prea buna ca sa mai aiba nevoie de astfel de expunere...
    0 0
  • catalinux
    Audi F1
    Nu pot sa nu ma gandesc la stirea cu "honda vinde echipa F1" cand o citesc pe asta. Oare Audi se gandeste sa cumpere echipa Honda si sa se axeze pe Formula 1? Cred ca este un scenariu perfect plauzibil, in conditiile in care Honda Racing are facilitati excelente.
    0 0
  • @george
    george, esti baiat destept, dar ceea ce-ai scris acuma e o inteptie
    ar trebui sa sti ca motorsport pe langa competitie inseamna si multa cercetare-inovare; iar pe de alta parte competitia in sine stimuleaza progresul
    eu unul nu vad unde e greseala...
    1 0
  • george
    E ASA SI NU E...
    @ 2-10

    Exista indiscutabil o activitate intensa de cercetare-inovare in aceste sporturi...Din pacate, mai nou, se rezuma la din ce in ce mai putine aspecte din cauza unei gramezi de limitari de tot felul impuse de regulamente...

    Eu unul prefer ca Audi sa mute competitia in piata, pe masinile pe care reusesc si eu sa le "miros"...Pana una alta, au existat echipe precum Renault care au castigat ani la randul in F1 dar aproape nimic din tehnologia folosita acolo nu s-a regasit pe masinile de strada. In schimb, Porsche, care nu e in F1 (sau alte competitii de gen) si nici nu cred ca va fi prea curand (baga banii in chestii mult mai profitabile, precum Volkswagen) integreaza tone de tehnologie F1 in modelele "de strada"...Not bad, huh?
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru