Ultimul Mini al actualei generaţii a ieşit pe poarta uzinei din Oxford

de Bogdan Mirică
Marti, 03.12.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ultimul exemplar Mini hatchback al actualei generaţii a părăsit linia de asamblare a uzinei mamă din Oxford. Modelul britanic a adunat peste un milion de comenzi din 2006 până în prezent.

MINI s-a despărţit oficial de actuala generaţie a hatchback-ului la uzina sa din Oxford. Ultimul Mini a ieşit pe poarta uzinei în cursul uzinei de ieri, în cadrul unui eveniment festiv, ce încheie ciclul de viaţă al modelului lansat în 2006.

Potrivit statisticilor Mini, această generaţie este şi cea mai populară din istoria brandului, britanicii reuşind să vândă peste un milion de unităţi în cei şapte ani de existenţă. 1.041.412 exemplare mai exact, fără a socoti celelalte variante de caroserie.

În 2006, în momentul lansării, actuala generaţie a atras atenţia clienţilor cu motoare supraalimentate, versiuni cu un consum mic, o suspensie revizuită şi, mai târziu, cu un sistem multimedia.

Esential 1.041.412 exemplare Mini hatchback au fost produse din 2006 până în prezent la uzina din Oxford.
Brandul Mini a fost revitalizat de BMW în 2001, când a fost lansată prima generaţie a hatchback-ului britanic.
Şi ea s-a vândut foarte bine, însă nu s-a ridicat la succesul celei de a doua, introdusă în 2006. În total, din 2001 până în prezent, uzina de la Oxford, locul unde se va naşte şi noua generaţie Mini, a reuşit să producă 2.4 milioane de maşini.

Noul Mini, prezentat la mijlocul lunii trecute, va intra în producţie începând cu această lună, britanicii investind nu mai puţin de 901 milioane de euro în trei dintre uzinele care se vor ocupa de proces: Oxford (asamblare), Swindon (caroserie şi subansamble) şi Hams Hall (motoare). Primele livrări se vor face începând cu primăvara anului viitor.

Comentarii (1)

  • Unde este cutia cu servetele???
    3 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru