Un nou şantier în Bucureşti: pasajul Centură - Domneşti va fi finalizat în 2018

de Daniel Popescu
Vineri, 30.10.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Pasajul suprateran Centura Bucureşti - Domneşti din zona de vest a Capitalei va fi terminat cel mai devreme în 2018 şi va avea o lungime de peste 250 de metri.

Esential 2018 este anul în care va fi terminat, în cel mai bun caz, pasajul Centura Bucureşti - Domneşti
257.49 metri este lungimea pasajului suprateran Centura Bucureşti - Domneşti
21 de milioane de euro va costa pasajul Centura Bucureşti - Domneşti
Bucureştenii care locuiesc în zona Prelungirea Ghencea din vestul oraşului solicită de peste doi ani identificarea unei soluţii pentru fluidizarea circulaţiei pe drumul care asigura ieşirea din Capitală spre comuna Domneşti, care în prezent are o singură banda de mers.

Autorităţile consideră că un pasaj suprateran Centura - Domneşti va remedia aceste probleme, iar Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) a anunţat vineri primele detalii concrete cu privire la construcţia acestuia.

Pasajul va avea o lungime de aproape 260 de metri şi va fi construit în 27 de luni de la semnarea contractului, dintre care primele 3 luni sunt alocate pentru stabilirea proiectului.

Astfel, în cazul în care contractul este semnat în următoarele zile, lucrurile vor fi finalizate cel mai devreme în prima parte a anului 2018. "Durata contractului este 51 luni, din care 3 luni perioada de proiectare, 24 luni perioada de construcţie şi 24 luni perioada de notificare a defectelor", precizează CNADNR într-un comunicat de presă.

Planurile actuale prevăd construcţia unui pasaj suprateran de tip giratoriu. 

Pasajul Centura Bucureşti - Domneşti va fi construit de asocierea de firme Straco-Comnord-Specialist Consulting pentru aproximativ 21 de milioane de euro. Traficul în zona Prelungirea Ghencea s-a intensificat semnificativ în ultimii ani în urma apariţiei mai multor proiecte imobiliare, iar acestea nu beneficiază de trotuare adecvate. În plus, aici există numeroase depozite şi clădiri industriale.

"Prin realizarea unui pasaj denivelat la intersecţia dintre DJ 602, respectiv strada Prelungirea Ghencea şi Centura rutieră a municipiului Bucureşti, respectiv linia de cale ferată se va mări capacitatea de trafic şi siguranţa circulaţiei", mai precizează autorităţile.

Via CNADNR (PDF) | Sursa foto: Hotnews

Comentarii (8)

  • O alta Mănăstire a Meșterului Manole! O singura întrebare: cine va fi Ana?
    9 0
  • george
    ore doar 51 de luni sau 102 luni? la cum merg lucrurile in Romania sigur vor dura 102 luni si cu sensul giratoriu mi se pare o mare prostie deoare ce centura are doar 2 benzi de circulatie si mai este si calea ferata care nu permite un sens giratoriu.
    5 0
  • O contrazicere in articol:
    "Pasajul va avea o lungime de aproape 260 de metri şi va fi construit în 51 de luni de la semnarea contractului"
    "Durata contractului este 51 luni, din care 3 luni perioada de proiectare, 24 luni perioada de construcţie şi 24 luni perioada de notificare a defectelor".
    2 1
  • @lorinczi.thomas: Constructia va fi finalizata in 27 de luni, iar in primele 24 de luni de la finalizarea lucrarii exista o perioada de notificare a defectelor.
    2 0
  • @daniel.popescu: Am inteles de la bun inceput, insa am vrut sa atrag atentia greselii cu constructia 51 de luni. Ai modificat intre timp, ceea ce este foarte bine. Cheers!
    2 0
  • antonny
    il construiesc la tarnacop ???........Pasajului Piaţa Unirii(900 m )in numai 34 de zile asta acum 28 ani ....podul de la Cernavoda construit in 5 ani ......
    5 0
  • antonny
    il construiesc la tarnacop ???........Pasajului Piaţa Unirii(900 m )in numai 34 de zile asta acum 28 ani ....podul de la Cernavoda construit in 5 ani ......
    3 0
  • Euuuuu
    Vezi ce sosea "impotantă" va fi afectată !
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru