Unicul Chevrolet Matiz cu motor V8 de 550 CP se vinde cu 40.000 de euro

de Bogdan Mirică
Vineri, 02.11.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Puţini ştiu că Chevrolet Matiz poate fi şi o maşină sportivă. mai ales atunci când sub caroserie se ascunde un motor V8 de 550 CP, împrumutat de la Corvette Z06.

Vi-l mai amintiţi pe micul Chevrolet Matiz, urmaşul lui Daewoo Matiz, un model care încă circulă pe străzile din România? Dacă da, atunci vi se va părea puţin ciudată cea mai nouă interpretare a sa, imaginată de specialiştii de la Fourdin Auto Sport (FAS).

Aceştia şi-au dorit un model mic şi extrem de rapid, aşa că au introdus sub caroseria vechiului Matiz un motor V8 de 7.0 litri. Şi cum transplantul trebuia să se facă între modele din aceeaşi familie, FAS a ales un V8 împrumutat de la Chevrolet Corvette Z06, capabil să livreze între 505 şi 550 de cai putere.

Esential 40.000 de euro este preţul cu care se vinde unicul Chevrolet Matiz de 550 cai putere.
3.7 secunde îi sunt necesare micului Matiz cu motor de 550 CP să accelereze de la 0 la 100 de km/h.
Exemplarul unic, dezvoltat pe singurul Matiz cu trei uşi creat vreodată, a apărut zilele acestea pe eBay. Maşina, construită pentru prima dată în 2009, este repusă la vânzare cu un preţ de numai 40.000 de euro, cu mult sub costurile necesare dezvoltării sale, estimate la 250.000 de euro.
Suma este un adevărat chilipir dacă ne uităm şi în fişa tehnică a maşinii.

Matiz-ul cu body-kit agreisv, jante de 18 inch şi pneuri de tip slick poate accelera de la 0 la 100 de km/h în 3.7 secunde şi de la 0 la 200 de km/h în 10.94 secunde. Viteza maximă se opreşte la 260 de km/h.

via carscoop

Comentarii (3)

  • puimarin
    Siguranta 0 barat . Cinei atit de prost sa dea bami pe Mariz ?
    7 6
  • Giga Motors
    Doamne, cum de exista atat de multi obtuzati care, numai daca aud de un motor american, se dau ultragiati in presupusa lor omniscienta si, in consecinta, iau in brate acelasi ultra-batatorit cliseu: "Este lent, ce mai, un dezastru, mai bine alegeti altceva, dar numai european sa fie! " (criteriul "suprem" de alegere, I know, I know). Ce pacat ca nu mai exista Pontiac si, implicit, nici GTO, care era lent, intr-adevar, dar numai in comparatie cu tendentiozitatea unora :)
    5 5
  • Giga Motors
    Mai Balzace, uitasem: totusi, GTO mai exista - in custodia unor adevarati pasionati. Cert este ca nu se va mai produce vreodata, dar, daca, asa, cu sila, iti arunci o privire peste vitezometru, sa stii ca acei 200 pe care o sa-i vezi negresit reprezinta MPH, nu kmh :P Dar tot nu "prinde" cat Ferrari-ul tau, nu? Las' ca stiu ca-ti tii arma secreta Veyron ascunsa in garaj, fiindca esti modest, te afisezi cu ceva mai lent, dar, daca te enervezi, ne arati tu cine-i jupanul aici :D
    12 5

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru