Vești dintr-o lume paralelă: 70% dintre cele un milion de curse de taxi bifate în acest an pe aeroportul din Amsterdam au fost realizate de mașini electrice din gama Tesla

de Mircea Meşter
Vineri, 21.12.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
În timp ce procesul de comandă al unui taxi în aeroporturile românești este în continuare un chin pentru pasageri, în țările din vestul Europei lucrurile sunt ceva mai organizate.

Dacă aeroporturile din România sunt o nebuloasă când vine vorba de serviciile de taximetrie oferite călătorilor, lucrurile stau cu totul diferit când vine corba de Europa de Vest. De exemplu, aeroportul Schiphol din Amsterdam are o evidență atât de clară a fiecărei curse realizate de taximetre, încât olandezii anunță constant statistici legate de numărul de pasageri preluați.

Ultima astfel de informație este cea legată de faptul că taximetrele care așteaptă clienții la terminalul de sosiri al aeroportului din Amsterdam au bifat în această săptămână cursa cu numărul un milion în 2018. Și mai interesant este însă faptul că 70% dintre aceste curse au fost realizate cu mașini din gama electrică a celor de la Tesla.

Cele mai multe dintre mașinile care au realizat cursele "electrice" aparțin companiei BIOS Groep, care a preferat încă din 2014 să investească în taxiuri fără emisii prin achiziția a 167 de exemplare Model S. Între timp, flota de mașini electrice Tesla a fost schimbată cu o serie de exemplare Model X cumpărate în această primăvară.

Conform statisticilor oferite de compania olandeză de taximetrie, exemplarele Model S achiziționate în 2014 au adunat până la finalul anului 2017 între 250.000 și 300.000 de kilometri parcurși în regim de taxi.

Comentarii (5)

  • Edikkk
    Bravo Olanda bravo Tesla !!!

    Aerul mai curat, importurile de petrol scad, poluarea scade, poluarea fonică chiar, nu gaze esapament extrem de fierbinţi şi toxice !
    5 9
  • sapphire
    Eu stau in Olanda, lucrez la doua strazi distanta de fabrica Tesla, si vad multe masini Tesla pe drumuri, si nu numai, insa tineti cont ca aici vin TOATE TIR-urile din lume, de la Moscova pana la Portugalia, Grecia, si nu sunt putine, drumurile sunt pline pe toate benzile de circulatie de tiruri care polueaza mult, deci ce luam pe mere dam pe pere, cam asa vine.
    12 2
  • Edikkk
    Vine şi TIR ul Tesla. Stai liniştit.
    5 7
  • Edikkk
    Ăştia care aţi votat negativ la primul meu comentariu, doream să vă întreb

    Aveţi copii??

    Mda...
    5 9
  • In Olanda bisericile sunt considerate cladiri de utilitate publica si sunt inchiriate si pentru alte evenimente : conferinte, diverse intalniri, etc
    Popii vazand ca nu mai au succes cu grairile medievale, s-au apucat de treaba, au inceput sa munceasca.
    8 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru