Viitorul Seat Ibiza, anunţat de o schiţă oficială

de Bogdan Mirică
Joi, 24.07.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Seat anticipează designul viitoarei generaţii Ibiza cu o serie de schiţe care trădează designul sportiv. Modelul de segment mic este aşteptat să sosească abia în 2016.

SEAT sărbătoreşte în 2014 împlinirea a 30 de ani de la debutul modelului Ibiza, cel mai popular produs din istoria sa, cu un total de peste 5 milioane de unităţi comercializate la nivel mondial. Pentru a marca momentul, constructorul spaniol a lansat deja o ediţie specială Ibiza şi a organizat un eveniment în ţara natală.

Seat Ibiza primeşte o ediţie aniversară: 30 de ani de la lansarea primei generaţii

În cadrul conferinţei, Seat a oferit şi câteva informaţii mărunte despre urmaşul modelului subcompact, programat să debuteze în decursul anului 2016.

A cincea generaţie va miza pe un design mult mai sportiv, cu linii ascuţite şi cu o filosofie orientată în jurul literei X. Blocurile optice faţă şi LED-urile diurne vor forma un X, motivul urmând să fie continuat şi în partea din spate.

Esential 2016 este anul în care ar trebui să debuteze noua generaţie Ibiza.
Intenţiile designerilor spanioli sunt anunţate de schiţele publicate în cadrul conferinţei.
Tot ele promit şi un profil puternic masculinizat, cu bosaje largi şi jante generoase.

Noua generaţie Ibiza va fi dezvoltată pe o variantă mai scurtă a platformei modulare MQB, pusă la dispoziţie de părintele Volkswagen. Ea va fi folosită şi de viitoarele generaţii Audi A1 şi Volkswagen Polo şi va impune o serie de măsuri de reducere a masei totale.

Aşadar, noul ibiza va fi mai uşor decât actualul model şi va fi mai eficient, mizând pe motorizări diesel şi benzină noi, cu trei sau patru cilindri.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru