Volkswagen cumpără de la Volvo: nemții preiau 75% din WirelessCar, companie suedeză ce dezvoltă sisteme telematice și servicii de conectivitate

de Paul Cosma
Miercuri, 19.12.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volkswagen a anunțat că va prelua 75% din acțiunile WirelessCar, o subsidiară Volvo ce dezvoltă servicii de conectivitate auto. Tranzacția de aproape 120 de milioane de dolari este așteptată să fie încheiată în prima parte a anului 2019, după aprobarea autorităților de concurență.

Volkswagen s-a înțeles cu Volvo pentru preluarea unui pachet majoritar de acțiuni la una dintre subsidiarele constructorului suedez.

Este vorba despre WirelessCar, o companie suedeză ce dezvoltă sisteme telematice și servicii de conectivitate auto, aflată în proprietatea Volvo din anul 2007.

După aprobarea tranzacției de către autorități, în prima parte a lui 2019, Volkswagen va prelua 75.1% din acțiunile subsidiarei Volvo.

WirelessCar a fost fondată în 1999, iar din 2007 este deținută în totalitate de Volvo. Compania are circa 370 de specialiști IT la nivel global.

Via Volkswagen

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru