Volvo prezintă o nouă tehnologie inovatoare: Parcarea autonomă

de Sebastian Toma
Vineri, 21.06.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volvo a prezentat conceptul unei noi tehnologii pe care intenţionează să o introducă în gama sa. Este vorba despre maşinile care pot să îşi caute singure loc în parcare şi să parcheze fără să fie şoferul la bord.

Volvo a prezentat o nouă tehnologie în vederea asistării şoferilor la parcare, aflată încă în stadiul de concept. Este vorba despre parcarea autonomă, prezentată pe un V40 cu transmisie automată. Suedezii au reuşit să dezvolte un sistem care ajută maşina să se conducă singură, fără prezenţa şoferului, ca apoi să caute singură un loc de parcare şi să parcheze în siguranţă. Dacă nu sunteţi încă impresionaţi, sistemul este capabil şi să se întoarcă la locul în care a lăsat şoferul sau să conducă maşina până la noul punct de întâlnire cu şoferul. Totul funcţionează cu ajutorul unei aplicaţii de smartphone, prin care şoferul îi dictează maşinii de unde să-l ridice şi află unde este parcată maşina.

Cei de la Volvo vor să devină lideri în tehnologia vehiculelor autonome, iar acest sistem reprezintă doar o parte din capacităţile pe care vor să le introducă pe viitoarele lor modele de producţie. Ţelul inginerilor Volvo este de a dezvolta suficiente sisteme de siguranţă astfel încât să elimine factorul uman din accidentele rutiere, în vederea eliminării deceselor care ar putea avea loc sau ar putea fi cauzate de modelele produse în Trollhattan.

Urmareste Automarket
Până la debutul versiunii de serie a acestui sistem, Volvo va introduce un sistem de control autonom al direcţiei pentru noul XC90, aşteptat să debuteze în a doua parte a anului viitor. Acesta va putea controla volanul în aglomeraţie, dacă şoferul doreşte acest lucru.
Tehnologia ar putea permite şi controlul volanului la activarea tempomatului pe autostradă, cu toate că reprezentanţii Volvo nu au precizat încă detaliile noului sistem.

Via Volvo

Comentarii (6)

  • pacat ca audi a prezentat-o de la inceputul anului live , nu randata
    3 1
  • Diestul die fain
    5 4
  • inexorabil
    Parca ar fi un cosmar suprarealist......Deja se paseste pe taramul magiei pagane! Cica sa nu iei in brate cliseul "misticist" de a asocia tehnologia cu michiduţă......In mod indiscutabil, progresul tehnico-stiintific i-a fost harazit omului de catre Creator pentru a-i usura viata, nu in alt scop. In urma cu 2500 de ani, proorocul Ieremia L-a intrebat pe Dumnezeu despre masinile care ii apareau in vedenii: "Doamne, ce sunt acestea care umbla huruind pe drum si intrec carele oamenilor?". Insa vesnicul potrivnic din adancuri vrea acum sa "insufleteasca" materia "evoluata", de parca ar urmari ca scenariul fantastic din seria Terminator sa devina plauzibil......Imi pare rau ca Volvo se afla in fruntea cursei nesabuite pentru alienare/scelerare in masa prin inducerea perceperii e-tehnologiei ca factor primordial al functionalitatii vietii sociale datorita puterii persuasive a animatiei si hiperbolei, ceea ce depaseste sfera acceptabila a normalitatii predefinite, adica nu mai impartaseste nicio taina cu sentimentul cerebral de utilitate publica......Evident, magulita de perspectiva unei isterii mercantile pe criterii preferentiale, Volvo nu risca nimic, decat eventual sa dispara din...topul meu auto. Ete fleosc! n-ar nicio paguba pentru suedezi, nu?
    5 6
  • Nu-i nimic "inovator" ... am mai vazut-o si la alti constructori premium.

    Cu adevarat premium.
    8 3
  • Codrin
    Grupul VW - Audi este mult inainte la capitolul "masini autonome" (inteligente). De mai multi ani au realizat impreuna cu o echipa de cercetare o masina care merge fara interventia umana pentru un proiect organizat de DARPA (Defense Advanced Research Projects Agency). cine vrea detalii sa caute pe google.
    Cine vrea sa vada cum parcheaza singura o masina (nu reclama stupida la Ford pe o cladire sau randari pe calculator de Volvo) -un clip de pe youtube: http://youtu.be/b_m8DqTlOLE
    1 2
  • Si daca la momentul 0:40 vine tiptil un homo sapiens cult si educat si se furiseaza pe la spate in locul de parcare fiind mai iute de pedala?... :) o sa vedem la Volvo o reactie de Terminator razbunator sau o doar sa-i transmita lu' homo sapiens ceva de dulce prin difuzoare?..dupa ce coboara geamurile laterale, tot autonom :)
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru