Volvo V60 Cross Country: o versiune de macadam a break-ului suedez

de Sebastian Toma
Miercuri, 05.11.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volvo V60 primeşte o versiune Cross Country la Salonul Auto de la Los Angeles. Modelul va fi disponibil comercial începând cu luna mai a anului viitor.

Volvo V60 Cross Country reprezintă noua versiune a break-ului suedez de clasă medie, dezvoltată pentru clienţii care doresc un aspect mai apropriat de cel al unui model off road fără a renunţa la calităţile modelului de bază. Iniţial, noua versiune trebuia să debuteze la Salonul Auto de la Los Angeles, programat pentru sfârşitul celei de-a doua săptămâni a lunii noiembrie, dar suedezii de la Volvo n-au mai avut răbdare şi au publicat încă de astăzi imaginile şi informaţiile oficiale ale noului V60 Cross Country. În raport cu un V60 standard, modelul are o gardă la sol mărită cu 65 de milimetri, anvelope cu un profil mai înalt, ornamente inferioare pentru barele de protecţie, ornamente pentru pragurile laterale şi ornamente pentru bosajele aripilor.

Pe piaţa din Europa, Volvo va oferi noul V60 Cross Country cu motoarele D3 (136 CP) şi D4 (163 CP) din oferta sa, în timp ce americanii vor primi o versiune T5, motorizată de un propulsor turbo cu cinci cilindri în linie şi 250 CP.

Versiunea de bază a lui V60 Cross Country va avea tracţiune faţă, în timp ce motorizările mai puternice vor fi oferite direct cu tracţiune integrală. Tot în standard, Volvo V60 Cross Country vine cu jante de 18 inch cu un nou design, fiind oferite şi jante de 19 inch în gama de opţionale, iar anvelopele cu profil înalt ajută la menţinerea nivelului de confort pentru pasageri şi pe drumurile neasfaltate.

Diferenţele dintre un V60 standard şi un V60 Cross Country sunt puţine, dar garda la sol mărită şi ornamentele de la bosajele roţilor scot în evidenţă modelul ”cross”.

Urmareste Automarket
Cei de la Volvo promit o experienţă de conducere potrivită pentru o maşină destinată clienţilor cu un stil de viaţă aventuros, datorită unui sistem de torque vectoring, care asigură distribuţia cuplului motor între roţi într-un mod cât mai dinamic.
Cel mai probabil, modelul ar putea fi echipat şi cu un comutator care să-i permită şoferului să schimbe răspunsul acestui sistem în funcţie de suprafaţa pe care rulează. Ne putem aştepta ca Volvo să dezvăluie mai multe poze şi informaţii ale noului V60 Cross Country odată cu prezentarea de la Salonul Auto de la Los Angeles.

Via Volvo

Comentarii (4)

  • Suleyman Cunoscatoru
    Ce bine arata.
    13 1
  • arogantul
    foarte duioasa alegerea de motorizari depasite tehnologic
    5 4
  • clausss
    iarasi ma enerveaza..de ce nu pot pune un motor de 2 l cu awd? si asta e mare si grea masina?
    3 1
  • arogantul
    @ clausss
    ca bine zici
    problema e cu sasiul, nu e compatibil cu motorul de 2 litri cuplat cu sistem AWD, nu pe generatia actuala,
    chestia asta o planuiesc pt generatia urmatoare a S60/V60, sistem AWD cu motor 2 litri si cutie automata cu 8 rapoarte
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru