Ziua fără mașină: în 1 octombrie, Parisul respiră aer curat

de Cornel Șocariciu, Foto: Dreamstime
Miercuri, 21.06.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
În 1 octombrie, Parisul va respira aer curat. Cu ocazia evenimentului denumit "Ziua fără mașină", circulația în oraș va fi interzisă între orele 11:00 - 18:00.

Poluarea din marile orașe atinge cote alarmante pe zi ce trece. În zonele din vestul Europei, primarii și autoritățile au luat decizii importante în ceea ce privește accesul mașinilor în orașe.

Dar Parisul stabilește noi tendințe, an după an. În 1 octombrie, capitala Franței celebrează Ziua fără mașină. Dacă până anul acesta doar o parte dintre marile bulevarde erau închise, autoritățile au decis extinderea zonelor implicate în 2017.

Viceprimarul Christophe Najdovski a precizat că bulevardele de la periferie și cele din Bois de Boulogne și Bois de Vincennes vor rămâne deschise circulației, restul arterelor urmând să fie închise.

Circulația va fi oprită în intervalul 11:00 - 18:00. Transportul în comun și mașinile de intervenție își vor desfășura activitatea fără nicio restricție. 

Via | LeParisien

Comentarii (3)

  • Sa luam acum cate 4,5 dizelacheuri, ca e pomana de la franceji ! Sa scoatem fumul gros, cand acceleram !

    Traiasca rosii, hamsterii si alte animale alese ! De popor alese, desigur !
    4 2
  • dragnea ftw
    trebuia sa faca o saptamana intreaga fara masina, sa se "acomodeze" parizienii cu alternativele.
    3 0
  • Gustafa
    Ar merge si la noi o zii alternativa , anume : Ziua fara TE DE I-URI si alte petarde germane care strica ozonul. Ar insemna ca 80% din masini sa nu mai circule :))). Nah unii sunt mai fara neuroni, in loc sa-si cumpere o Toyota Prius care se gaseste la bani decenti primul model, isi ia in continuare cotetze 1.9 TE DE IU poluante sau 2.5 TE D E ES
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru