Presă: Sordo va concura pentru Hyundai în raliurile pe asfalt din 2014

de Daniel Popescu
Luni, 02.12.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Dani Sordo va fi coechipierul lui Thierry Neuville la Hyundai în etapele desfăşurate pe asfalt din Campionatul Mondial de Raliuri din sezonul 2014, potrivit presei franceze.

Esential 1 este numarul victoriilor obtinute de Dani Sordo in WRC (Germania, 2013)
Hyundai a anunţat la sfârşitul lunii noiembrie că Juno Hanninen va concura în unele etape din cadrul sezonului următor al Campionatului Mondial de Raliuri alături de Thierry Neuville, însă nu a dezvăluit şi numele celui care va concura în locul său în celelalte etape.

Publicaţia franceză L'Equipe susţine însă că producătorul sud-coreean l-a ales deja pentru acest post pe Dani Sordo, care în acest an a concurat pentru Citroen.

Ipoteză este una realistă, în contextul în care Hanninen şi-a câştigat reputaţia pe macadam şi va debuta pentru Hyundai la Raliul Suediei, în timp ce Dani Sordo este considerat unul dintre cei mai buni piloţi pe asfalt. De altfel, publicaţia franceză susţine că Sordo va concura inclusiv în Raliul Monte Carlo, care va deschide sezonul de WRC în luna ianuarie.

Un anunţ oficial este aşteptat în 10 decembrie, atunci când Hyundai va prezenta oficial noul i20 WRC în cadrul unui eveniment care va avea loc la Frankfurt.

DUVAL, PE LISTA CITROEN PENTRU 2014

Nu trebuie să mă convingă nimeni de talentul lui Duval, dar nu ştiu niciun pilot de raliuri care a revenit cu succes după atât de mulţi ani de absenţă.

Yves Matton
Sef Citroen
Sordo era unul dintre cei cinci piloţi pe care Citroen îi avea în vedere pentru cele două locuri disponibile pentru anul viitor, alături de Mikko Hirvonen, Mads Ostberg, Robert Kubica şi Kriss Meeke.
Pe listă a apărut acum şi Francois Duval, care a mai concurat pentru Citroen în 2005 şi apoi doar sporadic în WRC până în 2010.

Informaţia a fost confirmată de şeful Yves Matton, care spune că nu a luat încă o decizie definitivă. "Nu trebuie să mă convingă nimeni de talentul lui Duval, dar nu ştiu niciun pilot de raliuri care a revenit cu succes după atât de mulţi ani de absenţă. Poate Duval va fi excepţia. Oricum, sunt interesat să discut cu el. Mă poate suna şi vreau să văd dacă este motivat înainte de a-i oferi un test", a precizat el.

Citroen va anunţa linia de piloţi în 16 decembrie, în cadrul unui eveniment care va avea loc la sediul central de la Versailles.

Via L'Equipe, Autosport

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru