Neuville, confirmat oficial la Hyundai pentru următoarele trei sezoane

de Daniel Popescu
Miercuri, 06.11.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Hyundai a confirmat semnarea unui contract cu Thierry Neuville pentru următoarele trei sezoane, context în care viitorul celor de la M-Sport devine incert.

Esential 3 ani este durata contractului semnat de Neuville cu M-Sport
Hyundai a confirmat la începutul acestei săptămâni speculaţiile apărute în presa internaţională în urmă cu o lună cu privire la linia sa de piloţi pentru sezonul 2014 al Campionatului Mondial de Raliuri.

Constructorul sud-coreean a semnat un contract pe trei sezoane cu Thierry Neuville, pilotul echipei M-Sport şi ocupantul locului doi în clasamentul general înaintea ultimei etape. Belgianul în vârstă de 25 de ani a impresionat în acest sezon în ciuda faptului că a avut coechipieri cu mai multă experienţă, reuşind să-i învingă inclusiv pe Mikko Hirvonen de la Citroen sau Jari Matti Latvala de la Volkswagen.

De mult timp am avut aspiraţia de a pilota pentru un constructor.

Thierry Neuville
Pilot M-Sport
"Cred că Hyundai mi se potriveşte perfect, pentru că este un constructor tânăr, emergent şi ambiţios cu obiective pe termen lung pentru a avea succes în campionat.
De mult timp am avut aspiraţia de a pilota pentru un constructor. Am fost impresionat de facilităţi, de abordare şi de evidentul lor potenţial. Sper ca experienţa mea de doi ani va fi benefică echipei pe măsură ce construim un parteneriat armonios"
, a declarat el.

Plecarea lui Neuville reprezintă o lovitură pentru M-Sport, în special din punct de vedere financiar. După retragerea sprijinului din partea constructorului Ford la sfârşitul anului trecut, echipa a fost finanţată de statul Qatar, care anterior a anunţat că va continua parteneriatul şi în 2014 numai dacă Neuville va rămâne la echipă. Şeful Malcolm Wilson spune că se va concentra pe stabilirea liniei de piloţi pentru sezonul următor doar după etapa finală din Marea Britanie.

"Ne concentrăm pe Raliul Marii Britanii şi pe asigurarea locului doi la piloţi. După îndeplinirea acestui obiectiv ne vom îndrepta atenţia spre 2014. Vorbim cu mai mulţi piloţi despre posibile opţiuni. M-Sport are o istorie bogată în dezvoltarea piloţilor în WRC şi aşteptăm cu nerăbdare să anunţăm programul nostru pentru 2014 în viitorul apropiat", a precizat el.

Via Hyundai, M-Sport

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru