Sordo şi Atkinson, piloţi la Hyundai în anumite etape de WRC în sezonul 2014

de Daniel Popescu
Marti, 10.12.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Hyundai a confirmat marţi că Dani Sordo şi Chris Atkinson vor concura pentru echipă în anumite etape din Campionatul Mondial de Raliuri în sezonul 2014.

Esential 4 piloti va avea Hyundai in sezonul 2014 al Campionatului Mondial de Raliuri
Hyundai a prezentat marţi în localitatea germană Offenbach programul pentru sezonul 2014 din cadrul Campionatului Mondial de Raliuri.

Conform aşteptărilor, constructorul sud-coreean a confirmat semnarea unui contract cu Dani Sordo, care va concura la volanul celui de-al doilea exemplar de Hyundai i20 WRC în anumite etape, urmând astfel să devină coechipierul lui Thierry Neuville, care a fost anunţat drept pilot principal în urmă cu o lună.

Spaniolul va participa preponderent la etapele desfăşurate pe asfalt, însă până în prezent a fost confirmat doar pentru Raliul Monte Carlo din luna ianuarie.

"Sunt foarte fericit să fac parte din proiectul Hyundai WRC. Poate că este o echipă mică, dar există un înalt nivel de experienţă şi profesionalism care face ca echipa să fie foarte atrăgătoare. Aştept cu nerăbdare să iau parte la raliul Monte Carlo", a declarat el.

Sunt foarte fericit să fac parte din proiectul Hyundai WRC.

Dani Sordo
Pilot Hyundai
De asemenea, Chris Atkinson, care în acest an a jucat rolul de pilot de teste pentru Hyundai, va concura pentru echipă în anumite etape de WRC, singura nominalizată până în prezent fiind Raliiul Australiei.

"A fost o plăcere să fac parte din echipă în acest sezon şi să contribui la dezvoltarea lui i20 WRC.

Este fantastic să continui cu echipa în 2014 şi să pilotez în Raliul Australiei", a precizat el.

Pe lângă Sordo şi Atkinson, a doua maşină de competiţie a celor de la Hyundai va fi pilotată şi de Juno Hanninen, confirmat ca pilot la sfârşitul lunii noiembrie.

Cu ocazia prezentării liniei de piloţi, Hyundai a dezvăluit şi culorile modelului i20 WRC, dar şi numele sponsorului principal al echipei pentru următoarele sezoane de WRC. Astfel, partenerul sud-coreenilor pentru Campionatul Mondial de Raliuri va fi producătorul olandez de produse petroliere Shell.

Via Hyundai

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru