Loeb a anunţat cele patru raliuri de WRC în care va concura în 2013

de Daniel Popescu
Joi, 06.12.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Sebastien Loeb a dezvăluit joi cele patru etape din Campionatul Mondial de Raliuri în care va concura în sezonul 2013.

Esential 4 este numarul raliurilor in care va participa Loeb in sezonul 2013 din WRC
Citroen Racing şi-a prezentat în Abu Dhabi echipa pentru sezonul următor al Campionatului Mondial de Raliuri, iar punctul de atracţie al zilei a fost anunţul lui Sebastien Loeb cu privire la programul parţial pe care îl va adopta anul viitor.

Astfel, nonuplul campion mondial va participa în raliurile din Monte Carlo, Suedia, Argentina şi Franţa, urmând să ia startul şi într-un campionat de turisme pentru a se pregăti pentru debutul în Campionatul Mondial de Turisme programat pentru 2014.

"Vom începe sezonul în Monte Carlo şi vom concura şi în Suedia, pentru că este un raliu pe care mi-aş dori foarte mult să-l câştig în condiţii normale. Şi nu m-aş fi putut gândi să ratez Raliul Franţei", a explicat francezul alegerile pe care le-a făcut.

Urmareste Automarket
Echipa de uzină a constructorului Citroen va fi cunoscută oficial sub numele de Citroen Total Abu Dhabi WRT şi va fi compusă din Mikko Hirvonen, Dani Sordo şi Loeb, însă va exista şi o echipă secundară pentru Khalid Al Qassimi care va purta numele oficial Abu Dhabi Citroen Total WRT.

Al Qassimi va concura în opt dintre cele 13 etape ale sezonului, iar programul său va începe în Raliul Suediei, însă maşina va fi oferită unui alt pilot în celelalte cinci evenimente. Există şanse ca şi polonezul Robert Kubica să aibă oportunitatea să participe la una dintre etapele de WRC, însă acest lucru depinde de finanţarea pe care o poate atrage fostul pilot de Formula 1.

Tot cu această ocazie, Citroen şi-a prezentat şi noile culori care vor fi afişate pe maşina Citroen DS3 WRC.

Conform aşteptărilor, logo-ul Red Bull a fost inocuit de noul sponsor Abu Dhabi.

Via Citroen

Comentarii (2)

  • andrei
    cred k leob daca mai concura 3 ani in wrc nu avea rival
    8 0
  • inseamna ca va termina pe locul II ... :)
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru