Loeb va concura în WRC în 2013 doar cu un program limitat!

de Daniel Popescu
Joi, 27.09.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Citroen a anunţat că Sebastien Loeb va concura în sezonul 2013 al Campionatului Mondial de Raliuri doar cu un program limitat.

Esential 8 titluri mondialeconsecutive a castigat Sebastien Loeb in WRC, fiind foarte aproape sa devina nonuplu campion mondial in 2012.
74 de victorii are Loeb in WRC, dintre care sapte in acest sezon
3 este numaru lde masini cu care va concura Citroen in sezonul 2013 din WRC
Citroen a anunţat joi la Salonul Auto de la Paris strategia pe care o va avea în sporturile cu motor în următoarele sezoane.

Cea mai importantă noutate este că Sebastien Loeb îşi va limita participarea în WRC la numai câteva etape care nu au fost încă anunţate, singura certitudine fiind prezenţa la Raliul Monte Carlo din luna ianuarie. Astfel, francezul nu va mai avea posibilitatea de a lupta pentru un potenţial al 10-lea titlu de campion mondial în cea mai importantă competiţie de raliuri din lume.

"După opt şi poate chiar nouă titluri mondiale, Loeb nu îşi va apăra titlul în 2013.

Deşi este la fel de rapid ca întotdeauna, fapt demonstrat de cele şapte victorii din acest an, cuplul Loeb - Daniel Elena iubeşte în continuare competiţia, chiar dacă va face un pas înapoi. Prin urmare, ei vor lua parte la un program parţial anul viitor, începând cu Raliul Monte Carlo, care deschide sezonul 2013 între 15-20 ianuarie", precizează constructorul francez într-un comunicat de presă.

De asemenea, Citroen a anunţat că Mikko Hirvonen va rămâne în cadrul echipei şi în sezonul următor cu un program complet, însă numele pilotului care îi va lua locul ocazional lui Loeb va fi anunţat ulterior.

Pe lângă cele două maşini de uzină, Citroen va concura în 2013 şi cu o maşină pilotată de Khaleed Al-Qassimi în cadrul unui nou parteneriat financiar semnat cu oficialităţile din Abu Dhabi. Capitala Emiratelor Unite va contribui financiar la bugetul echipei Citroen, însă cele două părţi nu au dezvăluit detalii concrete despre natura înţelegerii.

Constructorul francez a sugerat că, în lipsa acestui parteneriat cu Abu Dhabi, s-ar fi retras din Campionatul Mondial de Raliuri.

"Suntem mândri să-i primim alături de noi pe cei din Abu Dhabi. Acest parteneriat ne oferă motivele pentru a continua programul şi pentru a furniza trei maşini în WRC în 2013. Un Citroen DS3 WRC va fi oferit pilotului Khaleed Al-Qassimi din Emiratele Arabe Unite", a explicat Yves Matton, şeful Citroen Racing.

Nu în ultimul rând, Citroen a confirmat că analizează posibilitatea de a concura în Campionatul Mondial de Turisme (WTCC) începând din sezonul 2014 sau 2015. În cazul în care va decide să participe în competiţie, unul dintre piloţii echipei va fi chiar Loeb.

Via Citroen

Comentarii (1)

  • Speram sa nu se retraga...dar se pare ca o face....Asta inseamna ca nu va mai lupta pentru titlu,din moment ce va participa numai la cateva competitii. Oricum,e cel mai bun bun pilot din lume dupa parerea mea.
    6 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru