Nokia a renunţat la sponsorizarea WRC

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 30.05.2012
Campionatul Mondial de Raliuri a rămas fără sponsor principal după ce Nokia a renunţat la contractul de peste trei milioane de euro.

Campionatul Mondial de Raliuri traversează o perioadă dramatică din punct de vedere financiar, după ce Nokia a decis să renunţe cu efect imediat la contractul de sponsor oficial al competiţiei.

Înţelegerea era estimată la aproximativ trei milioane de euro pe an, iar Jarmo Mahonen, preşedintele Comisei WRC, a admis că pierderea financiară reprezintă o lovitură pentru WRC.

"Este o pierdere foarte mare pentru campionat. Nu era vorba doar de banii care intrau în conturile WRC, Nokia urma să fie un mare partener. A fost o platformă foarte bună", a precizat el.

Mahonen se referă la faptul că WRC intenţiona să dezvolte împreună cu Nokia o platformă multimedia pentru transmiterea raliurilor, în special după ce competiţia a rămas fără promoter. În schimb, Mahonen a anunţat că viitorul promoter al WRC va fi anunţat în 15 iunie după Consiliul Mondial al FIA, una dintre variante fiind ca acoperirea media să fie asigurată de Federaţia Internaţională de Automobilism.

Via | Autosport

Taguri: FIA, Nokia, WRC

Comentarii (3)

  • Bine ca in Formula 1 se toarna bani cu nemiluita, iar sporturi cu adevarat incitante si competitive sunt lasate in paragina. Acelasi fenomen se intampla pe plan local cu fotbalul. Timp in care baschetul, rugby-ul nici macar nu sunt pomenite la "stirile din sport". Trist.
    10 0
  • Sa stii ca asa e ''Hadouken''...mare pacat,dar nu putem face nimic in acest sens...
    3 0
  • e trist!
    dc toarestirile din sport incep cu fotbalul la noi?cand defapt e o ciupengareala ce fac si acolo pe teren nici decum fotbal,interese peste interese! cand o sa ia medalie de aur la fotbal sau o sa castige si ei ceva pe plan mondial atunci ar trebui sa fie sportul rege in romania!
    iar despre decizia nokia e fireasca din moment ce ei sunt pe duca...nu au reusit sa tine pasul cu tehnologia si cu cerintele si au scazut multt! pacat si de motorola care a dat faliment!
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru