100 de ani de la naşterea cvintuplului campion mondial Juan Manuel Fangio

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 24.06.2011
Formula 1 îl aniversează pe Juan Manuel Fangio, cvintuplul campion mondial care ar fi împlinit vineri 100 de ani.

Michael Schumacher este cel mai titrat pilot din istoria Formulei 1 prin prisma celor şapte titluri mondiale pe care le deţine, însă o bună parte dintre fani consideră că Juan Manuel Fangio a fost unul dintre cei mai buni piloţi pe care i-a avut competiţia regină a sporturilor cu motor.

Argentinianul, care s-a născut în 24 iunie 1911 şi ar fi împlinit vineri 100 de ani, a cucerit cinci titluri mondiale şi a terminat de două ori pe poziţia a doua în cele şapte sezoane complete în care a concurat.

Primul trofeu l-a câştigat în 1951 la volanul unui Alfa Romeo 159, pentru a-şi trece în cont alte patru titluri mondiale consecutive intre 1954-1957 cu Maserati, Mercedes şi Ferrari, ultimul la venerabila vârstă de 46 de ani. În total, Fangio, poreclit ulterior "Maestrul", a concurat în 51 de curse şi a obţinut 24 de victorii şi 28 de pole position-uri.

Recordul său de cinci titluri mondiale a rezistat nu mai puţin de 45 de ani, Schumacher fiind singurul care a reuşit să-l egaleze şi, ulterior, să-l depăşească.

În momentul în care a cucerit al cincilea titlu în 2002, germanul avea să declare: "Nu voi atinge niciodată performanţele pe care le-a obţinut el".

Fangio a încetat din viaţă în 17 iulie 1995, la vârsta de 84 de ani, din cauza unor probleme medicale la rinichi.

 

Iată cele mai importante evenimente din cariera lui Fangio:

Comentarii (2)

  • Totusi...
    Tatal meu, cand traia, a zis doar atat despre Fangio: ca a plecat de la echipa la alta echipa, dupa cum masinile lor erau mai rapide, si de aici si cele 5 titluri castigate; pe vremea lui Fangio, chiar a prins perioada acestuia, si de aici si aceasta parere pertinenta; nu zic, este un mare pilot, dar ca multi alti mari piloti, mai trebuie sa iti mai si faci singur norocul, nu numai sa ai talent.
    4 0
  • "El Chueco', Juan Manuel Fangio
    "Cracanatul", a fost indiscutabtil cel mai valoros pilot al anilor 50, lucru recunoscut de toti pilotii contemporani cu el(Moss, Hawthorn, Brooks etc) cu exceptia lui Ascari
    4 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru